Lovitură cruntă pentru Rusia în plin război. Vladimir Putin sigur se va înfuria, poate pierde tot

Lovitură cruntă pentru Rusia în plin război. Vladimir Putin sigur se va înfuria, poate pierde tot
Lovitură cruntă pentru Rusia în plin război.

Este lovitură cruntă pentru Rusia, în plin război. Vladimir Putin se va înfuria, cu siguranță, întrucât este vizată fabrica de tancuri a liderului de la Kremlin. Totodată, un nou bilanț al pierderilor rusești făcute de armata ucrianeană anunță că 498 de tancuri, peste 1.535 de vehicule blindate și 240 de sisteme de artilerie au fost distruse.

Lovitură cruntă pentru Rusia în plin război

Rusia mai primește o lovitură, în războiul pornit contra Ucrainei. Armata ucraineană spune că o companie ce produce și repară tancuri rusești și-a suspendat activitatea la fabrica din regiunea centrală usă Chelyabinsk din cauza lipsei de piese importate.

Astfel, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că producătorul Uralvagonzavod a fost nevoit să întrerupă producția la instalație „din cauza lipsei de componente fabricate în străinătate”. Iar pe lângă Uralvagonzavod, și uzina de tractoare Cheliabinskde și-ar mai fi sistat operațiunile, din cauza problemelor de aprovizionare cu piese străine.

De menționat este că uzina de tractoare avea un rol important în repararea tancurilor și blindatelor, luând în considerare faptul că pierderile armatei ruse în zona de conflict sunt majore. Ultimul bilanț indică că 498 de tancuri, peste 1.535 de vehicule blindate și 240 de sisteme de artilerie au fost distruse.

Între timp, războiul din Ucraina se apropie de finalul celei de-a patra săptămâni. Specialiștii militari susțin că Rusia nu pare să fi făcut progrese majore, spun analiștii militari, deși continuă să bombardeze principalele orașe din Ucraina.

De precizat este că singura victorie pe care o poate revendica Moscova, momentan, este blocarea accesului Ucrainei la Marea Azov. Dar nu a obținut controlul asupra Mariupolului, cu toate că rușii au distrus mare parte din oraș. Herson este singurul mare oraș cucerit de militarii ruși.

Numărul de ucraineni care au fugit în străinătate a ajuns în prezent la de 3.528.346, conform Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR). Peste 2 milioane de refugiați au trecut granița în Polonia. Războiul în Ucraina a început la data de 24 februarie 2022, când Rusia a decis invadarea acestei țări.

Un depozit de vechituri din Kiev reciclează armament rusesc

Un depozit de vechituri din Kiev, care se află într-un loc „secret“ din Capitală, reciclează armament rusesc pentru forțele ucrainene, se arată într-un reportaj CNN.  Armamentul capturat „intact“ de la ruși este folosit împotriva lor. Cum o bună parte din echipamentul folosit de către soldații ruși este similar sau identic cu acela folosit de armata ucraineană, militarii din Ucraina sunt familiarizați cu manevrarea acestuia.