Locurile unde nu trebuie să încarci niciodată telefonul mobil. Mare atenție, sunt foarte periculoase

Locurile unde nu trebuie să încarci niciodată telefonul mobil. Mare atenție, sunt foarte periculoase
Locurile unde nu trebuie să încarci niciodată telefonul mobil

Care sunt locurile unde nu trebuie să încarci niciodată telefonul mobil. Deși pare că nu te poți despărți de telefon și uneori bateria acestuia nu ține pasul cu „butonările” tale, dacă ești în deplasare ar trebui să știi unde nu ar trebui să îți pui telefonul la încărcat, oricât de mare fi „nevoia”.

Locurile unde nu trebuie să încarci niciodată telefonul mobil

Telefonul mobil a devenit un accesoriu cu foarte multe utilizări, dar de multe ori bateria ajunge să nu țină pasul cu ritmul în care este folosit. Și cu siguranță și ție ți s-a întâmplat să vezi acel 1% baterie, apoi ecranul dispozitivului să se închidă. Însă cea mai mare problemă o resimți atunci când ești departe de casă și nu ai la îndemână p baterie externă sau un încărcător.

Din fericire, tot mai multe locuri publice, precum cafenele, aeroporturi, hoteluri, mall-uri, pun la dispoziție stații de încărcare. Dar experții în securitate trag un semnal de alarmă în ce privește riscurile la care te expui în aceste situații. Află unde nu ar trebui să îți încarci niciodată telefonul mobil!

Aeroport

Aeroporturile pun la dispoziție numeroase stații pentru încărcare telefoane sau tablete, dar specialiștii susțin că este periculos să te încrezu în dispozitive pe care nu le cunoști, acestea putând să acceseze și să fure inormațiile personale stocate în telefon.

„În general, locurile în care oamenii nu se gândesc la securitatea dispozitivelor lor sau sunt în grabă sunt locurile în care oamenii răi se duc și pregătesc astfel de atacuri,” a declarat Jason Glassberg, expert în securitate.

Când călătorești cu avionul, cel mai bine ar fi să nu pleci de acasă fără un încărcător complet, evitând astfel unul dintre cele mai periculoase locuri în care nu trebuie să îți încarci telefonul.

Hotel

Deși unele hoteluri au deasupra porturi USB, acestea ar trebui evitate. Odată conectat cablul însă „nu doar că îți încarcă telefonul, pot să-ți manipuleze telefonul sau dispozitivul și fie să îți fure datele de pe dispozitiv, fie să instaleze malware pe dispozitiv fără să îți dai seama”, a spus Glassberg.

Mall

Mall-ul a devenit unul dintre locurile în care îți petreci o bună parte din timpul liber. Într-o pauză de cumpărături, poți fi tentat să îți lași telefonul la încărcat, dar specialiștii susțin că stațiile de încărcat din centrele comerciale sunt unele dintre cele mai periculoase locuri în care îți poți conecta telefonul:

„Stația de încărcare USB se poate conecta la telefonul tău și să fure lista de contacte, email-uri, mesaje, mesaje vocale, imagini și video-uri. Poate să copieze și parole, date bancare, contacte personale și alte date pe care le ai pe telefon. Stația publică USB ar puttea transfera și programe, precum malware, pe telefon”, a mai declarat Rich Smith, expert în securitate cibernetică.