Locurile din casa ta mai murdare decât vasul de toaletă. Sunt 10 la număr și le atingi zilnic

Locurile din casa ta mai murdare decât vasul de toaletă. Sunt 10 la număr și le atingi zilnic
Topul celor mai murdare locuri din locuinţa ta. Nu, vasul de toaletă nu este în primele 10

Dacă până acum ai crezut că vasul de toaletă este cel mai murdar obiect din casa ta, te-ai înşelat amarnic. Specialiştii îţi spun adevărul despre cele 10 locuri pline de bacterii. Clasamentul este cu adevărat surprinzător!

Care sunt, de fapt, cele mai murdare locuri din casă

Cu siguranţă credeai că baia este locul cu cele mai multe bacterii din casă, însă studiile au arătat ca toaleta nu este nici pe departe cel mai murdar obiect dintr-o locuinţă. Conform specialiştilor, cea mai mare concentraţie de germeni se află în… bucătărie! Aşadar, uită tot ce ştiai până acum despre curăţenie şi gândeşte-te serios la cum trebuie să dezinfectezi locul în care găteşti şi mănânci.

Pe primul loc în topul obiectelor murdare se află chiuveta din bucătărie. Mereu umedă şi cu urme de mâncare, aceasta este mediul perfect pentru ca bacteriile să se înmulţească într-un ritm alert. Pentru igienizarea ei poţi folosi oricând produse din comerţ speciale pentru asta sau poţi apela cu încredere la un truc folosit de gospodinele din întreaga lume: bicarbonatul de sodiu. Amestecă două linguriţe din acest praf cu zeamă de lămâie până obţii o pastă şi freacă bine toată suprafaţa. Apoi, clăteşte cu apă caldă.

Frigiderul este şi el un loc propice pentru dezvoltarea germenilor. Din acest motiv, specialiştii recomandă ca mâncarea să fie întotdeauna depozitată în recipiente închise ermetic şi cât mai departe de raftul de jos care conţine, de obicei, fructe şi legume. Pentru a te asigura că totul este în regulă, aparatul trebuie spălat riguros o dată la două săptămâni cu oţet şi bicarbonat.

Pe locul al treilea în clasamentul celor mai murdare obiecte sunt bureţii de vase. Deşi foloseşti mereu detergent şi ai crede că aceştia se spală odată cu vasele, se pare că reprezintă, de fapt, mediul ideal pentru bacterii. Pentru a-i igieniza bagă-i zilnic la maşina de spălat vase sau schimbă-i regulat.

Topul celor mai murdare locuri din locuinţa ta. Nu, vasul de toaletă nu este în primele 10
Topul celor mai murdare locuri din locuinţa ta

Tocătorul, o sursă incredibilă de bacterii

Indiferent că tai carnea, legumele, peştele, brânza sau fructele, tocătorul este o sursă uriaşă de germeni, spun specialiştii. Pentru a evita îmbolnăvirea cu tot felul de bacterii periculoase este recomandat să foloseşti câte un astfel de obiect pentru fiecare aliment în parte. De asemenea, te poţi îndrepta către variantele din plastic sau sticla, acestea putând fi spălate la temperaturi înalte, în maşina de vase. Grătarul de pe aragaz este şi el un loc plin de bacterii, aşa că ai grijă să îl dezinfectezi săptămânal.

Blatul de bucătărie este şi el o sursă “generoasă” de viruşi, motiv pentru care trebuie spălat temeinic după fiecare utilizare. Foloseşte cu încredere produse igienizante, însă ai grijă să nu conţină clor.

De câte ori te-ai gândit, în timp ce te spălai pe dinţi, că paharul în care ţii periuţa este plin de germeni?! Ai rămâne surprins să afli cât de periculoşi pot fi aceştia, aşa că data viitoare spală bine recipientul şi dă-l cu o substanţă igienizantă măcar o dată pe săptămână.

Robinetul de la chiuveta din baie este mereu atins înainte de a ne spăla pe mâini, motiv pentru care adună şi multe bacterii. Aşadar, spală-l zilnic cu produse antibacteriene. În aceeaşi categorie intră şi covoraşul de cauciuc din cadă sau cada, motiv pentru care este indicat să cureţi bine cele două obiecte cât mai des.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI