A frecat carnea de pui cu bicarbonat și a pus-o la cuptor. E uimitor cum arăta când a scos-o

A frecat carnea de pui cu bicarbonat și a pus-o la cuptor. E uimitor cum arăta când a scos-o
Truc uimitor. De ce să freci carnea de pui cu bicarbonat de sodiu înainte să o bagi la cuptor

Despre bicarbonatul de sodiu ştie toată lumea că este de un real folos în gospodărie. De asemenea, cu ajutorul lui facem cele mai bune prăjituri, însă specialiştii spun că acest praf “minune” are multe alte întrebuinţări în bucătărie. De exemplu, o gospodină a frecat carnea de pui cu bicarbonat şi a pus-o la cuptor. Rezultatul a fost unul uimitor!

Experiment viral: de ce să freci carnea de pui cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu este aur în gospodărie. E ieftin, se găseşte peste tot şi are o grămadă de întrebuinţări. Te scapă de rufele îngălbenite, curăţă oalele şi tigăile, igienizează suprafeţele şi scoate mirosurile urâte din textile sau covoare. Desigur, acesta este folosit, în mod normal, pentru prepararea prăjiturilor, însă multe dintre gospodine îl folosesc şi pentru a frăgezi carnea de vită.

Experimentul unei tinere, însă, a devenit viral. Aceasta se pregătea să pună la cuptor nişte pulpe de pui, le-a condimentat normal, apoi le-a frecat cu bicarbonat de sodiu. Când le-a scos, a avut parte de o surpriză uriaşă. Acestea au prins o crustă aurie şi crocantă, iar în interior erau suculente şi moi. Imediat, a postat ideea pe internet şi din ce în ce mai multe persoane au apelat la această variantă de a găti carnea de pui.

Un alt truc folosit de gospodinele din întreaga lume este bicarbonatul pus în fasole. Mai exact, în cea de-a doua apă în care se fierb legumele se adaugă o linguriţă din acest praf şi se lasă la clocotit pentru cinci minute. Apoi, apa se aruncă, boabele se clătesc cu apă caldă, apoi se gătesc după preferinţă. Rolul bicarbonatului este de a le ajuta să fiarbă mai repede.

Întrebuinţări ale bicarbonatului de sodiu în bucătărie
Întrebuinţări ale bicarbonatului de sodiu în bucătărie

Bicarbonatul face omleta să fie mai pufoasă

În cazul în care te întrebi cum reuşesc bucătarii profesionişti să facă o omletă pufoasă, ca din reviste, ei, bine, trucul lor este unul banal. Ouăle se bat spumă, apoi se adaugă un praf de bicarbonat. Omleta se pune în tigaia încinsă alături de ingredientele dorite: brânză, ciuperci, ardei sau şunculiţă.

Carnea de ţară poate fi aţoasă, mai ales în cazul celei de curcan, aşa că o poţi frăgezi apelând la praful magic. Tot ce ai de făcut este să o ţii în apă rece la frigider cu o lingură de bicarbonat pentru 30 de minute. Apoi, scoate carnea şi clăteşte-o cu apă caldă. Înainte de a o găti este foarte important, spun specialiştii, să o usuci bine cu un şervet. Astfel, îşi va păstra savoarea şi se va rumeni cum trebuie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI