06 nov. 2020 | 12:37

A frecat carnea de pui cu bicarbonat și a pus-o la cuptor. E uimitor cum arăta când a scos-o

Știri generale
A frecat carnea de pui cu bicarbonat și a pus-o la cuptor. E uimitor cum arăta când a scos-o
Truc uimitor. De ce să freci carnea de pui cu bicarbonat de sodiu înainte să o bagi la cuptor

Despre bicarbonatul de sodiu ştie toată lumea că este de un real folos în gospodărie. De asemenea, cu ajutorul lui facem cele mai bune prăjituri, însă specialiştii spun că acest praf “minune” are multe alte întrebuinţări în bucătărie. De exemplu, o gospodină a frecat carnea de pui cu bicarbonat şi a pus-o la cuptor. Rezultatul a fost unul uimitor!

Experiment viral: de ce să freci carnea de pui cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu este aur în gospodărie. E ieftin, se găseşte peste tot şi are o grămadă de întrebuinţări. Te scapă de rufele îngălbenite, curăţă oalele şi tigăile, igienizează suprafeţele şi scoate mirosurile urâte din textile sau covoare. Desigur, acesta este folosit, în mod normal, pentru prepararea prăjiturilor, însă multe dintre gospodine îl folosesc şi pentru a frăgezi carnea de vită.

Experimentul unei tinere, însă, a devenit viral. Aceasta se pregătea să pună la cuptor nişte pulpe de pui, le-a condimentat normal, apoi le-a frecat cu bicarbonat de sodiu. Când le-a scos, a avut parte de o surpriză uriaşă. Acestea au prins o crustă aurie şi crocantă, iar în interior erau suculente şi moi. Imediat, a postat ideea pe internet şi din ce în ce mai multe persoane au apelat la această variantă de a găti carnea de pui.

Un alt truc folosit de gospodinele din întreaga lume este bicarbonatul pus în fasole. Mai exact, în cea de-a doua apă în care se fierb legumele se adaugă o linguriţă din acest praf şi se lasă la clocotit pentru cinci minute. Apoi, apa se aruncă, boabele se clătesc cu apă caldă, apoi se gătesc după preferinţă. Rolul bicarbonatului este de a le ajuta să fiarbă mai repede.

Întrebuinţări ale bicarbonatului de sodiu în bucătărie

Întrebuinţări ale bicarbonatului de sodiu în bucătărie

Bicarbonatul face omleta să fie mai pufoasă

În cazul în care te întrebi cum reuşesc bucătarii profesionişti să facă o omletă pufoasă, ca din reviste, ei, bine, trucul lor este unul banal. Ouăle se bat spumă, apoi se adaugă un praf de bicarbonat. Omleta se pune în tigaia încinsă alături de ingredientele dorite: brânză, ciuperci, ardei sau şunculiţă.

Carnea de ţară poate fi aţoasă, mai ales în cazul celei de curcan, aşa că o poţi frăgezi apelând la praful magic. Tot ce ai de făcut este să o ţii în apă rece la frigider cu o lingură de bicarbonat pentru 30 de minute. Apoi, scoate carnea şi clăteşte-o cu apă caldă. Înainte de a o găti este foarte important, spun specialiştii, să o usuci bine cu un şervet. Astfel, îşi va păstra savoarea şi se va rumeni cum trebuie.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Proiectul ambițios al tunelului de 20 de trilioane de dolari prin care s-ar putea ajunge de la New York la Londra într-o oră
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Prinși în fapt! Ei formează cel mai nou cuplu din lumea mondenă. Au fost fotografiați împreună, în ipostaze tandre prin oraș! Avem imaginile!
Unica.ro
Zodii care vor atrage toate privirile de Revelion. Vor fi în centrul atenției în noaptea dintre ani
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. Cetățenii sunt obligați să plătească. Decizia se aplică în toată țara
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
MILIOANE de PENSIONARI au primit MAJORĂRI! ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro