Pentru că deja suntem în sezonul estival, turiștii români, care nu vor să-și petreacă vacanțele în România, au mai multe opțiuni, printre acestea și locul splendid de lângă România unde poți să mergi în vacanță, și unde peisajele sunt geniale. Aici s-a dat startul oficial din 21 mai, iar tour-operatorii așteaptă ca în 2023 peste 3.100.000 de turiști să-și petreacă vacanțele aici. Citește mai departe și află de ce este Nessebar locul splendid de lângă România unde poți să mergi în vacanță.
Pe 21 mai, ministrul interimar al Turismului din Bulgaria, Ilin Dimitrov, a lansat oficial sezonul turistic de vară 2023. Deschiderea oficială a avut loc în stațiunea „Sv Konstantin i Elena” de pe coasta de nord a Bulgariei de la Marea Neagră, „iar locul și data nu au fost alese întâmplător”, se arată în comunicat.
În acest an se marchează, de asemenea, cea de-a 115-a aniversare a stațiunii „Sv Konstantin i Elena” ca fiind cea mai veche stațiune de la Marea Neagră, sărbătorile fiind organizate cu sprijinul Ministerului Turismului și al municipalității din Varna, totul culminând pe 21 mai.
Ministerul a precizat că, în perioada 19-21 mai, a existat un bogat program de acompaniament pentru public, cu concerte pe o scenă deschisă, o stradă a bucătarilor care au prezentat arome și gusturi și divertisment pentru tineri și vârstnici. La deschiderea oficială au participat o gamă largă de invitați, oficiali, miniștri, parlamentari, corpul diplomatic, reprezentanți ai administrației locale și ai organizațiilor industriale.
Conform autorităților și a tour-operatorilor, Bulgaria se așteaptă la mulți turiști din România, precum și la mai mulți oaspeți din Polonia, Republica Cehă și Israel. Bulgaria se află pe locul șase în lume în ceea ce privește redresarea industriei, a subliniat ministrul Ilin Dimitrov la deschiderea oficială a sezonului, adăugând că afacerile din turism sunt active, iar bazele de cazare bulgare sunt minunate. Marea întrebare, în opinia sa, este ce calitate a serviciilor vor fi oferite turiștilor.
Situată pe coasta bulgărească însorită a Mării Negre, vacanța la Nessebar vă va duce într-un adevărat loc de frumusețe baltică. Veți fi liberi să descoperiți spectaculosul oraș vechi protejat de UNESCO, înainte de a vă relaxa pe plajele cu steag albastru și de a vă îndrepta spre un restaurant cu fructe de mare, sau la un restaurant de pe malul apei.
Fie că doriți să vă bucurați de soare sau să fiți înconjurat de istorie, vacanțele la Nessebar sunt perfecte. Nu e de mirare că este cunoscută ca „Perla Mării Negre”. Dar, cu toate astea, ca și în cazul României, inclusiv la Nessebar prețurile au crescut în 2023, așa cum declară și proprietarii de hoteluri de aici:
„Dacă pentru alte piețe am crescut prețurile cu 20%, să spunem, pentru cea din România am crescut cu 10-12%. Deci creșterea pentru piețele din România a fost mult mai mică pentru că am vrut să îi încurajăm pe oameni să vină în continuare, mai ales după 2-3 ani de succes.”, spune Dimitar Tachev, manager de vânzări și marketing al hotelului Sol Nessebar Palace, conform Impact.ro.
Fiind un important oraș comercial, Nessebar a fost unul dintre primele locuri din lume în care au început să se fabrice monede. Aici au fost bătute monede de bronz și argint în secolul al V-lea î.Hr. și monede de aur în secolul al III-lea î.Hr. Monedele sunt încă folosite în majoritatea monedelor din întreaga lume.
Nessebar, pe malul Mării Negre, a fost colonizat la sfârșitul epocii bronzului de către tracii antici, care l-au numit Melsambria. Astăzi, veți găsi rămășițele păstrate ale epocilor trecute, zidurile romane și medievale; bisericile bizantine și bulgare și casele din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea.
Nessebar este mândru de bisericile sale. Biserica Sfânta Sofia, cunoscută sub numele de Vechea Mitropolie, și Biserica Fecioarei Eleusa, situată pe țărmul nordic, sunt bazilici cu trei navete care datează din perioada bizantină timpurie, din secolele al V-lea și al VI-lea. Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, din secolul al XI-lea, se distinge prin cupola sa cilindrică. Biserica Sfântul Ștefan este remarcabilă prin frescele sale din secolul al XVI-lea.
Dacă nu ți-ai plănuit încă un sejur, o poți face în Nessebar, locul splendid de lângă România unde poți să mergi în vacanță, și unde ai ce să vizitezi în fiecare zi. Deși prețurile au crescut, cu toate astea, merită să vizitezi locul și să-ți petreci câteva zile aici.
Compoziție Foto: Narcisa Tomulescu