29 mai 2022 | 00:47

Liverpool – Real Madrid online. ‘Galacticii’ au câștigat al 14-lea trofeu din istorie

Sport
Liverpool – Real Madrid online. 'Galacticii' au câștigat al 14-lea trofeu din istorie
Liverpool - Real Madrid live online

Finala Champions League 2022 s-a încheiat cu un meci legendar. Echipele Liverpool și Real Madrid s-au înfruntat la Paris. Elevii antrenorilor Jurgen Klopp și Carlo Ancelotti s-au luptat pentru cel mai râvnit trofeu din fotbalul european. Sute de milioane de telespectatori au așteptat cu nerăbdare meciul care s-a disputat pe Stade Saint-Denis, din Paris, Franța.

Real Madrid, stăpâna Europei!

Real Madrid este câștigătoarea Champions League 2022. A învins-o pe Liverpool în finala Ligii Campionilor, scor 1-0, pe Stade de France. Golul lui Vincinius Junior a fost singurul șut pe poartă al echipei în această seară. Real Madrid a câștigat al 14-lea trofeu din istoria UCL. Antrenorul Carlo Ancelotti a reușit să câștige al patrulea trofeu Champions League: două cu Real Madrid și două cu AC Milan.

 

MIN 90+6. Fluier de final! Finala Champions League 2022 are un câștigător: Real Madrid!

MIN 84. Pe teren a intrat Camivinga în locul lui Valverde.

MIN 82. Liverpool a avut o mare ocazie. Naby Keita are un șut frumos, însă mingea se duce pe lângă poartă.

MIN 78. Antrenorul Jurgen Klopp îi trimite pe teren pe Firmino și Keita și îi scoate din teren pe Thiago și Henderson.

MIN 69. Portarul belgian l-a blocat pe Salah, reușind să închidă unghiul în fața sa, după o pasă a lui Jota.

MIN 65. La echipa Liverpool a intervenit o schimbare. A ieșit Luis Diaz de pe teren, iar în locul său a intrat Diogo Jota.

MIN 62. Fabihno a primit cartonașul galben.

MIN 59. Primul GOL al partidei a fost înscris! Scorul a fost deschis de Real Madrid și a fost marcat de Vinicius Junior!

 

MIN 46. Partida Liverpool-Real Madrid s-a reluat. Nu s-au efectuat modificări la pauză.

MIN 45+2. Final de primă parte pe Stade Saint-Denis, din Paris. Primele 45 de minute din meci s-au scurs. Scorul rămâne 0-0. Mai urmează o repriză a meciului, după pauză. De menționat este că Liverpool a dominat în mare parte prima repriză, însă Real Madrid, prin Karim Benzema a avut un gol anulat pe motiv de ofsaid. Faza lui Benzema a fost analizată în camera VAR, stabilindu-se că fotbalistul lui Real Madrid se afla în poziție „afară din joc”.

 

MIN 34. Arnold trimite o nouă minge în careu și Salah trimite cu capul periculos, dar Courtois este din nou la post și reține fără emoție.

MIN 21. A fost bară! Sadio Mane a șutat cu forță de la 14 metri, dar însă Courtois a respins mingea în bara din dreapta sa. Scorul rămâne 0-0. Cu toate acestea, Liverpool domină acest start de meci.

 

MIN 16.  Liverpool ratează prima ocazie din meci. Arnold a pasat în careu, iar Salah reușește să se întoarcă și să tragă.

MIN 1. A început finala Champions League, la ora 22:37, cu 37 de minute întârziere. Festivitatea a fost asigurată de cântăreața Camila Cabello.

 

UPDATE 22:27 – UEFA a anunțat o nouă amânare a fluierului de început, fiind a treia oară când startul partidei este mutat.

 

UPDATE 21:57  – Startul finalei a fost amânat cu 15 minute. O altă schimbare a venit din partea echipei Liverpool. Thiago Alcantara nu a reușit să ducă antrenamentul de încălzire până la final, astfel că a fost înlocuit de Naby Keita. Până și autocarul formației Liverpool a ajuns mai târziu la arenă. Unii dintre fanii nerăbdători au sărit gardul. Finala Champions League începe la 22:30.

 

Liverpool și Real Madrid joacă pentru trofeul Ligii Campionilor, pe Stade Saint-Denis, din Paris. Mult râvnitul trofeu care va fi ridicat deasupra capului de jucătorii uneia dintre cele două echipe a fost modelat de elvețianul Jorg Stadelmann, în anul 1967, după o muncă aproximativă de 340 de ore. Cupa are o greutate de 7,5 kilograme și măsoară 73,5 cm.

Echipele de start pentru finala de la Paris s-au anunțat deja: Liverpool evoluează cu: Alisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Salah, Mane, Luis Díaz. Rezerve: Kelleher, Milner, Keita, Firmino, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Jota, Tsimikas, Matip, Elliott. Antrenor: Jurgen Klopp.

Real Madrid are următoarea componență a echipei: Courtois – Carvajal, Éder Militão, Alaba, Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić – Valverde, Benzema, Vinícius Júnior. Rezerve: Lunin, Nacho, Hazard, Asensio, Marcelo, Lucas, Bale, Ceballos, Rodrygo, Isco, Mariano, Camavinga.
Antrenor: Carlo Ancelotti.

De asemenea, de menționat este că meciul se dispută pe stadionul Stade de France – Saint-Denis (Paris) și va arbitrat de Clément Turpin (Franța).

Duelul anului pe Stade de France

Răzvan Lucescu, antrenorul lui PAOK, a analizat duelul de pe Stade de France, în exclusivitate pentru Playsport.ro.

„Mi-e greu să mă arunc într-un pronostic. Aș fi tentat să spun Liverpool la prima impresie. Dar Madridul, deși nu joacă la nivelul englezilor și n-are nici forța organizatorică a acestora, contracarează printr-o mentalitate incredibilă și o liniște care-i ajută să față oricăror dificultăți.

E rețeta care-i face învingători și am văzut-o aplicată de-a lungul parcursului extraordinar din Champions League”, a declarat Răzvan Lucescu.

Capitala Franței este invadată de fanii celor două formații. Suporterii lui Liverpool și Real Madrid au oferit un spectacol foarte frumos.

„E ceva extraordinar, ca și cum ar fi prima finală, e extrem de special. Atmosfera e foarte, foarte bună. Suntem încântați. Jucăm cu cel mai de succes club din această competiție. Dar și noi suntem aici a treia oară în cinci ani și e ceva deosebit” – Jurgen Klopp, antrenor Liverpool.

„Am amintiri frumoase din finale. Suntem într-un moment bun, vom vedea dacă e suficient. Am meritat să ajungem aici, pentru că avem calitate. Talentul nu e suficient” – Carlo Ancelotti, antrenor Real Madrid.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o pot încălca
EVZ.ro
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Capital.ro
Marmelada de lămâie, un dulce fin și aromat. Are un gust divin și se prepară ușor
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
AJUTOARE pentru români. Lista completă a celor care beneficiază
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro