Real Madrid, „victorie” de moral înaintea finalei Champions League. Cât valorează campioana Spaniei

Real Madrid, „victorie” de moral înaintea finalei Champions League. Cât valorează campioana Spaniei
Clubul de pe Santiago Bernabeu este cotat drept cel mai valoros din lume

Real Madrid, „victorie” de moral înaintea finalei Champions League. Los Blancos vor disputa ultimul act al competiției contra celor de la Liverpool. Partida va avea loc, sâmbătă, 28 mai, de la ora 22.00, pe Stade de France din Paris. Deținătoare deja a 13 trofee în cea mai prestigioasă întrecere intercluburi europeană, Real Madrid pleacă și cu un ascendent financiar în fața rivalilor din Liverpool.

Real Madrid, „victorie” de moral înaintea finalei Champions League

Real Madrid, „victorie” de moral înaintea finalei Champions League. Echipa antrenată de Carlo Ancelotti va înfrunta în ultimul act al competiției pe „cormoranii” pregătiți de Jurgen Klopp. Partida va avea loc, sâmbătă, 28 mai, la Paris, de la ora 22.00.

Este pentru a treia oară când cele două echipe se înfruntă în finală. Liverpool a câştigat Cupa Campionilor în 1981, scor 1-0, în timp ce Real Madrid şi-a adjudecat trofeul Champions League în 2018, scor 3-1.

În total cele două forțe ale fotbalului european s-au întâlnit de 8 ori până acum în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent. Campioana Spaniei are 4 victorii, iar Reds 3. Cel mai recent duel a fost în sferturile de finală ale ediţiei 2020/2021, când Real a câştigat cu 3-1 la Madrid, iar returul s-a terminat nedecis, 0-0.

Cât valorează campioana Spaniei

Real Madrid deține recordul de trofee în Champions League, câștigând nu mai puțin de 13. Liverpool, pe de altă parte, încearcă să și-l adjudece „doar” pe al 7-lea. „Albii” mai pleacă și cu un ascendent financiar înaintea finalei de la Paris. Potrivit revistei Forbes, Madridul e la ora actuală cel mai valoros club din lume, fiind cotat la 4,8 miliarde de euro.

Realul o depășește cu 700 de milioane de euro pe Liverpool, clasată abia pe locul 4 în această ierarhie, cu 4,1 miliarde de euro. Locul secund e deținut de Barcelona, clubul catalan fiind cotat la 4,7 miliarde de euro. Diferența a fost făcută, conform Daily Mail, în special grație unui acord de 353,7 de milioane de euro încheiat de madrileni cu firma de investiții „Sixth Street and Legends”.

Acesta se întinde pe durata a 20 de ani, iar noul partener va avea drept de participare la operarea anumitor afaceri pe „Santiago Bernabeu”. Potrivit aceleiași surse, Sixth Street deține un pachet de 30% din operațiunile legendarului stadion.

Partida cu Liverpool se va disputa sâmbătă

În spatele celor de la Real Madrid se mai află Manchester United, ocupanta celei de-a treia poziții. Gruparea din Old Trafford valorează 4,3 miliarde de euro. Pe locul 5, după Liverpool, este Bayern Munchen, cu 4 miliarde de euro, urmată, la egalitate, de Manchester City și PSG, fiecare cu 3,9 miliarde de euro. Chelsea, Juventus și Tottenham încheie Top 10 al celor mai valoroase cluburi din lume.

Real Madrid nu a pierdut nicio finală de când competiția se numește Champions League, iar aceasta este a opta sa apariţie în ultimul act în acest format. Pe de altă parte, Carlo Ancelotti, antrenorul lui Benzema &Co a devenit primul tenician din lume care ajunge în 5 finale ale prestigioasei competiții. În caz de victorie, el va fi și singurul cu 4 trofee Champions League la activ.