03 oct. 2024 | 20:00

Limba străină despre care un poliglot spune că nu ar putea să o învețe niciodată. Este una din cele mai dificile

Diverse
Limba străină despre care un poliglot spune că nu ar putea să o învețe niciodată. Este una din cele mai dificile
Pentru unii învățarea unei limbi străine este dificilă

Din când în când, unii dintre noi încearcă să învețe una, sau mai multe limbi străine. Uneori unii reușesc să facă asta, fără prea mari probleme, iar aceștia se numesc poligloți. Dar, recent, a apărut pe rețelele de socializare un clip în care aflăm care este limba străină despre care un poliglot spune că nu ar putea să o învețe niciodată. Acesta precizează că este una din cele mai dificile.

Ce sunt poligloții, și câți există la acest moment

Conform definiție din DEX, un poliglot este acea persoană care vorbește „care vorbește mai multe limbi”.

În ceea ce privește numărul acestora, ca referință, conform Asociației Internaționale a Hiperpoligloților, mai puțin de un procent din populația lumii sunt poligloți și aproximativ 1.000 de persoane din lume sunt hiperpoligloți.

Dar, așa cum se întâmplă în viața reală, pentru unii învățarea unei limbi străine este dificilă, iar specialiștii spun că, cu cât devii mai în vârstă, cu atât este mai greu să înveți o altă limbă.

Dar, cum există și situații în care și cei mai capabili au probleme în a învăța o anume limbă străină, așa este și cazul de față, al unui poliglot spaniol care le-a spus urmăritorilor săi care este limba străină despre care spune că nu ar putea să o învețe niciodată.

Limba străină despre care un poliglot spune că nu ar putea să o învețe niciodată

După cum se știe, învățarea unei limbi străine nu este o sarcină ușoară, ea fiind determinată în mare măsură de interes, ore sau capacitatea de a rămâne la lecție.

Cel mai bun mod de a învăța este să mergi la locul potrivit, astfel încât să fii imersat direct în limba pe care dorești să o îmbunătățești. Dar atenție, pentru că există unele elemente care pot afecta din plin și pot fi cele care ne fac să reacționăm.

Există limbi care pot fi mai complicate decât altele, iar una dintre cele mai recomandabile opțiuni este să fim alături de cineva care știe să le vorbească sau să comunice cu ele și care ne poate ghida. Până nu ajungem să putem ști ce ne rezervă acest tip de detalii, cum ar fi gramatica sau structura, precum și modul de exprimare, putem avea mai multe probleme sau surprize.

Spre exemplu, utilizatorul de Instagram luispolyglot_ a devenit viral, explicând care este limba străină despre care spune că nu ar putea să o învețe niciodată. Basca este una dintre limbile pe care acesta nu le-ar învăța niciodată, în opinia sa:

„Este o limbă prea dificilă pentru puținele persoane care o vorbesc, iar în 99% din cazuri pot comunica în spaniolă”.

Basca, o limbă izolată genetic

Experții care au studiat această limbă spun că ea nu aparține niciunei familii lingvistice cunoscute. Așa cum se întâmplă adesea în cazul limbilor care nu pot fi clasificate într-o anumită familie lingvistică, de-a lungul istoriei au existat și o serie de ipoteze diferite cu privire la originea limbii basce.

Cu toate acestea, până în prezent, mai spun specialiștii, singura teorie plauzibilă este cea care stabilește o relație genetică între bască și aquitană, limbă vorbită în sud-vestul Franței actuale.

Cu toate acestea, după cum spunea lingvistul Luis Michelena: „Adevăratul mister care înconjoară istoria limbii basce nu este cel al originii sale, ci cel al păstrării sale până în zilele noastre”.

În concluzie, dacă ai veleități și știi că poți învăța rapid o limbă străină, opțiunea de a învăța limba bască poate ar trebui să nu fie inclusă pe lista ta, având în vedere că este extrem de grea.

Parteneri
Ce se întâmplă când auzi cucuveaua cântând
Redactia.ro
Adevărata față a vedetelor. Cum se comportă în realitate, când se închid camerele de filmat: „Bețiv mare (...) poate cel mai dubios dintre toți”
Click.ro
„E toată mașina ruptă pe dedesubt. Uitați-vă ce crater e acolo”. Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher, după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei sale
Unica.ro
Pensiunea Andreei Esca, scumpă foc. Cât costă cazarea
EVZ.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
Când vine marele cutremur. Cum se pregătește România: Sunt mai greu de pus în practică.
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
ARMATA ROMÂNĂ, misiune DIFICILĂ în LIBAN! Anunțul MApN
Mediaflux
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Radu Vâlcan, imagini de pe patul de spital. Ce mesaj a transmis prezentatorul Insula Iubirii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro