În rândul celor mai luminate minți din istoria omenirii, alături de Albert Einstein, Nikola Tesla sau Isaac Newton, William James Sidis este considerat cel mai inteligent om care a trăit vreodată, înregistrând un IQ de peste 250 de puncte.
La vârsta fragedă de 18 ani, William James Sidis citea ziarul, până la vârsta de opt ani învăţase nu mai puţin de opt limbi străine, iar la 16 ani devenea cel mai tânăr absolvent Harvard. Aceasta este povestea tragică de viață a celui mai inteligent om din lume.
Născut la Boston în anul 1898, William James Sidis a ajuns pe prima pagină a ziarelor la începutul secolului al XX-lea ca un copil geniu, având un intelect uimitor.
IQ-ul lui a fost estimat a fi cu 50 până la 100 de puncte mai mare decât cel al lui Albert Einstein. Putea să citească presa înainte de a împlini 2 anișori.
La vârsta de 6 ani, repertoriul său lingvistic includea învățăminte în engleză, latină, franceză, germană, rusă, ebraică, turcă și armeană. La vârsta de 11 ani, a intrat la Universitatea Harvard ca unul dintre cei mai tineri studenți din istoria școlii, absolvind facultatea la doar 16 ani.
Cu toate acestea, atunci când a devenit adult, Sidis a dispărut intenționat din lumina reflectoarelor, evitând controlul public care l-a urmărit în primii ani de viață.
Destinul geniului în matematică nu a fost lipsit de greutăți și momente de cumpănă. După ce a fost admis la una dintre cele mai prestigioase universăți din lume, la vârsta la care ceilalți copii intrau în clasa a V-a, Sidis a fost batjocorit și umilit de către colegii săi de școală.
„A fost făcut de râs la Harvard. El a recunoscut că nu a sărutat niciodată o fată. A fost tachinat și urmărit și a fost doar umilitor. Și tot ce și-a dorit a fost să fie departe de mediul academic și să fie un om obișnuit, care să muncească”.
Cel mai inteligent om al istoriei a scris o serie de cărți, inclusiv o carte de 1.200 de pagini a istoriei Statelor Unite și un volum despre biletele de transfer cu tramvaiul, pe care îi plăcea să le colecteze.
Cărțile sale nu au fost niciodată publicate pe scară largă și a folosit cel puțin opt pseudonime, pentru a le redacta.
În ciuda dorinței tatălui său de a deveni o vedetă internațională, Sidis a dorit să ducă o viață simplă, modestă, departe de ochii curioșilor.
În anul 1926, presa acelor vremuri scria că William Sidis câștiga un salariu de numai 23 de dolari pe săptămână.
William James Sidis nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut moștenitori. Geniul a murit la vârsta de 46 de ani, singur și cu posibilități materiale precare, în urma unei hemoragii cerebrale.
Citește și Test pentru genii. Reuşeşti să găseşti instrumentul muzicianului în doar 11 secunde?