Retailerul german LIDL a făcut un anunţ oficial despre tichetele sociale. Anunțul vizează peste 2,2 milioane de români. Cine poate face, de fapt, cumpărături cu ele din magazin, vezi în rândurile de mai jos.
Lidl a făcut un anunț interesant pentru beneficiarii tichetelor sociale în valoare de 250 de lei. Astfel, începând din data de 10 august beneficiarii voucherelor pentru alimente pot merge şi la magazinele Lidl pentru a face cumpărături cu ele.
De asemenea, compania germană precizează că deocamdată sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România, ceea ce înseamnă că nu sunt acceptate şi voucherele Edenred.
„Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România”, a informat retailerul german Lidl.
„Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer”, a adăugat Lidl.
Începând cu 1 iunie 2022, ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor pentru alimente oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.
De asemenea, banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi cheltuiți.
„Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).
„Mai exact, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente”, arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
În plus, plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” se va putea face, din luna august, şi în magazinele Kaufland din ţară.
În primă etapă, pentru beneficiarii voucherelor de alimente vor fi acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România.
„Voucherele sociale din programul guvernamental Sprijin pentru România sunt destinate achiziției de produse alimentare și de mâncare caldă, precum preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland.
Astfel, clienții vor fi îndrumați de către angajații de la casele de marcat să separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată”, se arată în comunicatul de presă al retailerul Kaufland.
Persoanele care se încadrează în programul Sprijin pentru România, dar nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.