Cu ce se ocupă șeful de la Jandarmerie, Cătălin-Răzvan Paraschiv, la un an de la protestele din 10 august

Cu ce se ocupă șeful de la Jandarmerie, Cătălin-Răzvan Paraschiv, la un an de la protestele din 10 august
Sursa foto: Libertatea

S-a împlinit un an de la mitingul Diasporei de mare amploare, organizat în Piața Victoriei, desfășurare care a lăsat în urmă un ecou puternic. Printre cei care au ieșit în evidență, în urma protestului, se află și colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, șeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei.

Ce s-a întâmplat cu șeful de la Jandarmerie, Cătălin-Răzvan Paraschiv

10 august 2018 rămâna data unui protest remarcat prin solidaritatea românilor,  în cadrul căruia oamenii au ieșit în număr mare în Piața Victoriei, împotriva Guvernului. Este ziua în care au ieșit în evidență persoane, atât din partea protestatarilor, cât și din partea forțelor de ordine.

Acesta este și cazul colonelului Cătălin-Răzvan Paraschiv, care la acea vreme se află în strada pentru a coordona Brigada Specială a Jandarmerieri, venită să asigure ordinea și siguranța publică.

El a condus Brigada Specială, în civil, îmbrăcat într-un costum alb, asortat cu un șal maro, motiv pentru care acesta s-a ales și cu porecla “Dirijorul în alb” sau “Fantoma albă”.

În ultimul an, el a fost supus mai multor audieri cu privire la felul în care au decurs lucrurile la acea mare desfășurare de forțe. Astfel, potrivit Libertatea, începând din vara anului trecut, acesta a fost nevoit să dea declarații în dosarul 10 August 2018. A fost audiat la Parchetul General, audiat de procurorii militari, audiat în cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, având o dispută verbală cu Adriana Săftoiu.

În prezent, conform Libertatea, colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv este comandant la Brigada Specială de Intervenție “Vlad Țepeș” din cadrul Jandarmeriei, iar în ultima declarație de avere, cea din 2018, a declarat 110.000 lei câștigați, aproximativ 23.000 euro.

Foto: Mediafax

Un nou protest pe 10 august 2019

Un nou protest este anunțat în Capitală! Sâmbătă – 10 august, organizatorii – Grupul Diaspora Pentru România vor ieși în Piața Victoriei cu o serie de revendicări, potrivit Mediafax, printre care:

  • Finalizarea anchetelor şi judecarea violenţelor din 10 august 2018, timpul revoluţiei şi mineriadelor;
  • Implementarea numărului maxim de 300 de parlamentari şi a proporţionalităţii acestora;
  • Implementarea punctului 8 de la Timişoara într-o formă legală şi actualizată;
  • Reinstituirea libertăţii de exprimare prin modificarea legii adunărilor publice ce permite în acest moment abuzul autorităţilor;
  • Centrele Comunitare Româneşti din diaspora;
  • Modul de desfăşurare a alegerilor, repatrierea, traficul transfrontalier în scopul exploatării sexuale şi discriminarea copiilor români din Austria;
  • Demararea anchetei privind actele false şi infracţiunile membrilor Consiliului Românilor de Pretutindeni.
  • Mitingul are loc la un an distanţă faţă de manifestările violente din Piaţa Victoriei. Atunci, forţele de ordine au fost acuzate că au intervenit abuziv, fiind deschis ulterior un doar penal care vizează aceste fapte. Totodată, procurorii anchetează şi modul în care au reacţionat protestatarii, unii fiind acuzaţi de ultraj.

Organizatorul protestului de sâmbătă,  Tommy Tomescu, a spus că se aşteaptă ca numărul celor care vor veni în Piaţa Victoriei se va ridica la aproximativ un sfert de milion.