Leguma pe care să nu o mai pui niciodată în frigider. Toți românii procedau greșit până acum

Leguma pe care să nu o mai pui niciodată în frigider. Toți românii procedau greșit până acum
Leguma pe care să nu o mai pui niciodată în frigider.

Ce legumă nu ar trebui să pui în frigider. Cei care o făceau însă probabil că și-au dat seama că procedau greșit. Deși frigiderul este un aparat electricasnic extrem de util în orice locuință și ajută la menținerea alimentelor într-o stare cât mai proaspătă, există și anumite produse care nu ar trebui ținute la temperaturile scăzute din frigider.

Leguma pe care să nu o mai pui niciodată în frigider

Atunci când faci cumpărături și ajungi acasă cu ele, primul gând este să pui alimentele achiziționate la frigider. Însă, deși inițiativa este cea corectă, ar fi indicat să faci o sortare atentă. Pentru că daca printre cele cumpărate se află și un castravete, ei bine, află că această legumă nu ar trebui să stea la frigider. De ce? Deoarece aerul rece poate accelera procesul de putrefacție, fapt care, în cazul castraveților, este dăunător.

Însă dacă nu ești sigur care fructe și legume rezistă la temperaturi joase, află că acestea sunt: caise, mure, afine, zmeură, căpșune, cireșe, smochine, struguri, fructe feliate, salată de fructe, fasole verde, morcov, ridiche, varză, conopidă, spanac, telina, broccoli, legume feliate.

La polul opus, fructele și legumele ce nu pot păstrate la frigider sau la temperaturi scăzute sunt: mere, avocado, banane, kiwi, lămâi, mango, portocale, piersici, castraveți, vinete, usturoi, ghimbir, ardei, cartofi, roșii, dovlecei, ceapă.

Alte legume și fructe care nu ar trebui depozitate la frigider

De ce nu trebuie să ții ardeiul gras în frigider

Deși ardeiul gras ar rezista mai bine în frigider pe termen lung, acest lucru nu este tocmai indicat. Motivul este că, depozitat în frigider, ardeiul gras își pierde textura și nu mai este la fel de crocantă. Prin urmare, ardeiul gras nu va mai avea aceeași prospețime și aceeași savoare.

De ce să nu ții bananele în frigider

Bananele sunt fructe care au nevoie de temperaturi mai ridicate pentru a se coace. Dacă vrei să te bucuri de gustul real al acestora, dar și de textură, nu le depozita sub nicio formă în frigider!

De ce să nu ții roșiile la frigider

Deși roșiile sunt printre cele mai consumate alimente la nivel mondial și deci aproape nelipsite din coșul de cumpărături, cei care vor să se bucure de gustul lor autentic ar trebui să se ferească de a le depozita la frigider. Aceste legume pot sta foarte bine la temperatura camerei.

Cum păstrezi corect ceapa

Ceapa se numără și ea printre legumele care nu se țin la frigider, deși poate că mai sunt oameni care fac această greșeală. Din cauza umezelii din frigider, ceapa se poate mucegăi. Astfel că este indicat să depozitezi ceapa într-un mediu uscat, cu temperatură joasă, însă nu într-o pungă de plastic sau aproape de cartofi.