Ardeii grași la borcan sunt perfecți ca garnitură la friptură sau cartofi prăjiți sau pot reprezenta o masă sănătoasă în timpul postului. Considerați benefici pentru sănătate, ardeii roșii grași nu trebuie să lipsească din alimentația nimănui. Și unde mai pui că sunt și gustoși, prafumați în momentul în care îi coci pe plită.
Pentru a profita din plin de aceste legume delicioase și sănătoase, o rețetă recomandată de marii bucătari este cea care ține ardeii grași gustoși pe timpul iernii. Orice gospodină trebuie să știe care este modul de preparare, precum și trucurile pentru ca rețeta de ardei grași conservați să iasă perfect. Ingredientele sunt simple, le găsești pe toate în piața de legume și în dulapul cu medicamente.
Cu acești ardei grași conservați poți face numeroase feluri de mâncare, de la ardei umpluți cu carne și orez, până la salată de ardei stropiți cu oțet și puțină zeamă de lămâie. Iar dacă mai pui deasupra și puțin pătrunjel tocat, gustul va fi divin!
Toate gospodinele care adoră să aibă beciurile sau cămările pline până la refuz nu vor da greș cu această rețetă de ardei grași conservați perfect. Legumele pot fi ținute la borcan în așa fel încât să reziste pe toată perioada iernii fragede și gustoase. Iată care este secretul unor ardei grași delicioși.
Ai nevoie de următoarele ingrediente: 10 kilograme de ardei grași, un pumn de frunze de vișin, 5 legături de frunze de țelină, o lingură de sare rasă, iar una lichidă, două aspirine la un litru lichid.
Modul de preparare este foarte simplu, nimic complicat! Pune trei litri de apă la fiert, în care pui sare și aspirină. Între timp, curăță ardeii de semințe și cotoare. După care, preț de 2-3 minute, opărește fiecare ardei în apa clocotită.
Spală bine frunzele de vișin și de țelină. Îndeasă bine ardeii în borcane, apoi pune frunzele deasupra.
La sfârșit, toarnă zeama fierbinte, sigilează bine borcanele cu ardei grași și leagă-le cu sfoară. Eventual, mai pune borcanele la fiert 30 de minute, pentru siguranță. Gata, asta este tot! Vei avea la iarnă ardei fragezi și gustoși.
„Orice gospodină geto-latină mută în octombrie-noiembrie, o mică toamnă în cămări: murături, <<zacşuti>>, vinete tocate-n ulei, zarzavat şi verdeţuri în sare sau oţet, şi altele, destule. De aici, nu pot lipsi ardeii de umplut.”, spunea jurnalistul pe teme culinare Radu Anton Roman.