Clătite de post cu banane. Acest desert delicios poate fi făcut de oricine și poate fi consumat de toată lumea. Rețeta este una simplă și rapidă. În mai puțin de 15 minute este gata. Încearc-o și te vei linge pe degete!
Cine nu iubește clătitele? Rețeta de clătite de post este perfectă pentru toate perioadele de post de peste an, dar și pentru persoanele care nu preferă să consume produse de origine animală. Pentru cei care vor să mănânce ceva dulce de post, trebuie să încerce neapărat clătite de post cu banane, care sunt ușor de făcut și extrem de gustoase.
Clătitele pot fi umplute cu dulceață sau cu fructe. Astăzi vă propunem clătite de post cu banane. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru această rețetă: 1 banană, 200 ml de lapte vegetal, 200 ml de apă minerală, 3 linguri de zahăr pudră, 180 g de făină, 3 linguri de ulei vegetal și esențe în funcție de preferințe.
Prima dată se pasează banana cu furculița, iar amestecul obținut se pune într-un vas mare. Peste acesta se adaugă laptele vegetal și zahărul pudră și se amestecă bine până se omogenizează.
Apoi se adaugă treptat făina și se amestecă bine, pentru a nu se forma cocoloașe. Dacă este nevoie, se mai pune puțin lapte vegetal și se adaugă apa minerală. Se amestecă bine aluatul și se adaugă 3 linguri de ulei vegetal, iar la final esențele. Aluatul trebuie să fie fin și cremos, să nu se lipească.
Într-o tigaie înaltă se pune puțin ulei la încins și se ia un pic pic din cantitatea de aluat pentru clătite, cu un polonic. Clătitele se rumenesc bine pe ambele părți, iar apoi se așază pe farfurie pentru răcit. Clătitele de post cu banane pot fi umplute și cu diverse dulcețuri, dar pot fi savurate și simple.