Azi, Kaufland a venit cu un anunț important. Lanțul de magazine a spus că retrage de la vânzare un leagăn de copii, comercializat în perioada 6 martie 2017-26 august 2020.
Astfel, cei care au cumpărat produsul o să primească în magazine contravaloarea sa. Menționăm că produsul Leagăn pentru copii 3 în 1 a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 06.03.2017 – 26.08.2020.
„Kaufland retrage voluntar și preventiv, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, următorul produs: Leagăn pentru copii 3 In 1 GTIN 4337185020933.
Astfel, în anumite circumstanțe, la acest produs, clemele de prindere ale piesei din mijloc se pot rupe, existând posibilitatea de accidentare a copilului (6-36 luni).
Ca să protejeze siguranța consumatorilor, Kaufland a retras de la comercializare acest produs. Prin urmare, clienții care au apucat să cumpere acest produs au fost rugați să acorde atenție acestei informări și să nu îl mai utilizeze. Clienții se pot prezenta în orice magazin Kaufland ca să îl returneze și să primească contravaloarea lui, fără să mai fie necesară prezentarea bonului fiscal.
”Kaufland își cere scuze clienților pentru situația creată. Pentru informații, clienții au la dispoziție numărul de telefon al Centrului Relații Clienți, 0800 080 888, apelabil gratuit (număr apelabil doar din rețelele Vodafone, Orange, Telekom, Upc România şi RCS&RDS), de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00, iar sâmbăta în intervalul 08.00 – 17.00 sau în scris accesând www.kaufland.ro/contact.”, au informat reprezentanții Kaufland într-un comunicat de presă.
Prin urmare, dacă anumiți producător își retrag din magazine produsele ca să nu-i pună în pericol pe clienți, alții vând produse neconforme. Așadar, inspectorii OPC Brașov au descoperit, într-o brutărie, că pâine și celelalte produse de panificație erau fabricate în condiții mizere, fiind depozitate la întâmplare, notează realitateadebrasov.net. În plus, inspectorii au mai descoperit că, pe lângă produsele expirate și refolosite, în brutărie mai existau și instalații electrice și de gaz improvizate și deteriorate, fapt ce pune în pericol viața clienților și a angajaților.
„Exista încă agenți economici care pun mai presus câștigul financiar in detrimentul respectării prevederilor legale, punând în pericol sănătatea consumatorilor prin modul în care înțeleg sa-si desfășoare activitatea. Este inacceptabil sa existe materii prime neconforme din care se realizează produse de panificație, spații total improprii de depozitare și producție, produse expirate și refolosite, instalații electrice și de gaz improvizate și deteriorate. Nu poate exista toleranta pentru astfel de situatii! Toate produsele neconforme au fost retrase de la comercializare iar verificarea legalității funcționarii continuă”, a spus Sorin Claudiu Susanu, șeful CRPC Brașov.