Jason Momoa și ”The Rock”, la protest: de ce s-au supărat amândoi

Jason Momoa și ”The Rock”, la protest: de ce s-au supărat amândoi

Jason Momoa și Dwayne The Rock Johson și-au unit forțele într-un protest desfășurat în urmă cu câteva zile, iar efortul lor comun a dat rezultate.

Jason Momoa este cunoscut publicului de la noi datorită rolurilor sale din Game of Thrones – Khal Drogo și din Aquaman. Dwayne Johnson este unul dintre cei mai cunoscuți actori ai ultimului deciuniu, mai ales datorită rolurilor sale din seria Fast & Furios. Încercând să-și folosească puterea mediatică pentru o cauză nobilă, cei doi și-au unit forțele pentru a salva un teritoriu sacru din Hawaii.

Pe cea mai mare insulă din arhipelagul Hawaii, pe muntele Mauna Kea, se plănuia de ceva timp construirea unui observator astronomic. Existau de mult timp proteste pe marginea telescopului gigantic, pornind de la istoria locului în care urma să fie instalat.

Mai multe instituții astronomice și universități au construit observatorii pe insulele exotice din teritoriu. Până la această oră, sunt deja 13 instalații, iar de fiecare dată s-au ales zone sacre pentru populația din teritoriu. În cazul celui mai nou observator de aproximativ 30 de metri, numărul protestelor pe marginea subiectului a explodat și foarte multe vedete și-au atașat numele protestului.

Jason Momoa și Dwayne The Rock Johnson au insistat pe faptul că acesta nu este un protest împotriva științei și cercetării, sub nicio formă. Pur și simplu, sunt de părere că asemenea instalații de anvergură pot fi făcute și fără subminarea culturii locale și ofensarea populației native prin pângărirea pământurilor sacre.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI