Insula exotică unde oamenii trăiesc peste 100 de ani. Secretul lor e la îndemâna oricui, dar oamenii nu vor să îl folosească

Insula exotică unde oamenii trăiesc peste 100 de ani. Secretul lor e la îndemâna oricui, dar oamenii nu vor să îl folosească
Insula Exotică ce are doar oameni fericiți: cum reușesc să fie mereu veseli?

O insulă exotică a trezit interesul tuturor din mai multe puncte de vedere. Aici trăiesc peste 100 de oameni care au un secret aparte de care țin cont. Majoritatea persoanelor ar putea să facă asta, dar abordează greșit situația. Cum își trăiesc viața fericiți tot timpul? Mulți ar vrea să nu simtă tristețe sau dezamăgire în special în zilele noastre. Ce trebuie să faci pentru acest lucru? Ei au descoperit rețeta perfectă.

Insula exotică unde locuiesc doar oameni fericiți: care e secretul lor

Insula Okinawa este o insulă în arhipelagul Ryukyu. Aceasta face parte din prefectura Okinawa în Japonia. Ea mai este cunoscută ca ,,insula nemuritorilor” și are cea mai mare concentrație de centenari din Japonia.

Statul Kitanakagusuku ocupă primul loc în ceea ce privește longevitatea femeilor japoneze. Toți oamenii care locuiesc aici sunt fericiți și duc o viață lungă și plină de bucurii, lucru pe care toată lumea îl dorește.

Pe insulă nu se găsesc mulți medici, dar nici nu este nevoie de intervenția lor pentru că oamenii chiar și la vârste înaintate sunt foarte sănătoși.

„Nu am luat niciodată medicamente”

,,Mă simt bine. Îmi place să mă plimb și să mă văd cu prietenii. Am mulți prieteni, multe sunt bunici. Vorbim despre mâncare și despre orice”, spune Nobu Higa, o locuitoare din Okinawa în vârstă de 100 de ani.

„Niciodată nu am crezut că voi trăi 100 de ani și că voi ajunge aici sănătoasă. Am luat fiecare zi la rând și așa am ajuns aproape centenară”, spune Hatsuko Kyan, în vârstă de 97 de ani.

„Nu am luat niciodată medicamente. Am multe hobby-uri, îmi place să fiu activă”, spune Yukiko Kina, în vârstă de 88 de ani. „Ce îmi place cel mai mult e să fiu printre oameni, să vorbim și să dansăm împreună. Mă face să mă simt sănătoasă”, spune ea.

„Aici toată lumea ia parte”

Cei din exterior atribuie longevitatea locuitorilor din Okiwana tradiției locale care se numește ,moai’, adică grupuri de sprijin. Grupurile strângeau fonduri pentru lucrări publice sau pentru a-i ajuta pe ceilalți să treacă prin momentele dificile.

„Aici toată lumea ia parte la moai. Eu sunt cu colegi de școală și prieteni. Sunt membră în trei grupuri, într-unul sunt de 50 de ani. Abia aștept să ne întâlnim, să stăm de vorbă și să râdem”, spune Yukiko Kina. „Nu aș renunța la moai. Ce rost are să trăiești, dacă nu ai cu cine să te bucuri?”, adaugă ea.

Se spune că miracolul de pe insulă pleacă de la Ikigai. Mai exact, este vorba despre un concept japonez care se traduce prin fericirea de a fi mereu ocupat.