Plajele retrase din Bulgaria. Destinațiile de vis unde nu vei fi deranjat de nimeni VIDEO

Plajele retrase din Bulgaria. Destinațiile de vis unde nu vei fi deranjat de nimeni VIDEO
Include in vacantele tale aceste plaje superbe din Bulgaria

Se apropie concediul și nu știi încă ce destinație să alegi? La o aruncătură de băț de România se află Bulgaria, o variantă perfectă dacă iubești marea, plajele idilice și vrei să nu pleci departe de casă. Odată ajunși aici, explorează nestematele ascunse ale acestei țări. Vei rămâne impresionată de frumusețea diversă a peisajelor.

Top destinații din Bulgaria pentru concedii 2022

Este imposibil să nu-ți placă stațiunile din Bulgaria. Te poți bucura de coasta Mării Negre sau de interiorul muntos maiestuos. În ambele cazuri, aerul proaspăt te va revitaliza. Pentru turiștii care caută zone cu plaje ascunse, izolate, vegetație luxuriantă și nisip fin, iată o listă cu cinci destinații aproape de România, unde nu te deranjează nimeni.

1. Kranevo

Prima variantă este un oraș de vis pe malul mării, aflat la doar 70 km de România. Oriunde te uiți, ai nisip cât vezi cu ochii. Destinația bulgară are o plajă lată de 100 de metri și lată de 6 kilometri. Zona este una dintre cele mai liniștite și frumoase din Bulgaria. Locul fascinează pe toți cei care-l văd cel puțin o dată în viață.

2. Sozopol

Acest oraș este celebru pentru atmosfera romantică, vestigiile istorice și plajele sale, calități perfecte pentru turiștii cărora le place să îmbine utilul cu plăcutul. Destinația este situată la 35 km sud de Burgas, pe o peninsulă pietroasă cu faleză înaltă din Marea Neagră. Este cea mai veche așezare umană de pe litoralul bulgar. Tare, nu?

3. Primorsko

Primorsko este combinația perfectă de păduri luxuriante, plaja lată și vegetație exotică. Poziția geografică avantajează zona, fiind amplasată pe o peninsulă ce iese mult în mare, la fel ca Muntele Strandja din apropiere. Aici vei găsit țărmuri generoase, cu nisip foarte fin, și mare limpede, făcând din Primorsko unul dintre locurile perfecte pentru o vacanță de vis.

4. Lozenets

Stațiunea Lozenets se află la 65 km sud de orașul Burgas. Locul este pitoresc, cu o plajă lungă și frumoasă, peisaje minunate și atmosferă unică. Oferă clipe liniștite pentru concediile cu familia.

5. Tsarevo

Ce părere ai de o destinație cu golfuri retrase, cel mai fin nisip și broaște țestoase? Dacă ți-am stârnit curiozitatea, află că în sudul Bulgariei se află Aria Protejată Silistar, una dintre cel mai bine conservate ecosisteme de păduri foarte vechi și cu o faună bogată. Plajele Veleka și Silistar se află în golfulețe ce te ademenesc la baie și zăcut la soare cu o carte bună și băutură rece. Vezi și Prima aşezare din istoria României care a fost distrusă de Ceauşescu. Ce făceau grecii care veneau mereu aici