Începutul relației dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip. Cum s-au îndrăgostit cei doi, de fapt

Începutul relației dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip. Cum s-au îndrăgostit cei doi, de fapt
Începutul relatiei dintre Regina Elisabeta si Printul Philip

Au petrecut mai bine de 70 de ani împreună și au făcut istorie. Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit a rămas fără soțul ei iubit, prințul Philip. Ducele de Edinburgh a murit în această dimineață, dar povestea lor de dragoste va dăinui pentru eternitate. Cum s-au îndrăgostit, de fapt, cei doi îndrăgostiți, acum aproape opt decenii.

Cum a început relația dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip

O poveste de dragoste demnă de un scenariu de film de OSCAR. Două capete încoronate, copii de sânge albastru s-au văzut, s-au îndrăgostit și au format cel mai longeviv cuplu din istoria monarhiei britanice. Prințul consort Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich a murit, pe 9 aprilie 2021, la venerabila vârstă de 99 de ani.

S-au cunoscut, pentru prima dată, când tânăra prințesă Elisabeta era doar o adolescentă timidă, de numai 13 ani. În 1939, Al Doilea Război Mondial mușca, deja, din Europa. Regele George al VI-lea și regina mamă s-au retras la fortăreața Castelului Windsor împreună cu cele două fetițe, Elisabeta, viitoarea regină, și prințesa Margaret.

Destinul îi aduce pe cei doi îndrăgostiți împreună, neastâmpăratul Cupidon trăgând săgeata sa dulce direct în inima tinerei Elisabeta. Izolată și ferită de luptele crânce ale războiului, tânăra prințesă și sora ei mai mică își ocupă timpul cu diverse activități. Într-o zi, de nicăieri, apare el. Pretendentul. Chipeșul. Blondul. Înaltul. Cel cu ochii mult prea albaștri. Impunător precum un zeu grec, prințul Philip venise în vizită la verișoara lui de gradul al treilea.

„Cred că prinţesa s-a îndrăgostit de el în acel moment”, avea să își amintească, peste ani, Lady Pamela Hicks, verișoara prințului Philip.

Regele Mihai I și regina Ana au fost la nunta prințului Philip și a principesei Elisabeta

Se îndrăgostesc pe loc, dar sunt mult prea tineri pentru a se căsători. Ea are 13 ani, el abia a împlinit 18. Așteaptă câțiva ani, la insistențele regelui George, pentru a-și anunța relația. Se logodesc în secret în 1946, dar părinții viitoarei regine insistă ca vestea pe care întregul regat o aștepta să fie oficială după aprilie 1947, după ce prințesa Elisabeta va fi împlinit cei 21 de ani.

Nunta Prințului Philip și a principesei Elisabeta are loc pe 20 noiembrie 1947, la celebra Westminster Abbey din Londra. Ceremonia a fost una demnă de o viitoare regină și prințul ei consort. Cifrele sunt destul de clare: opt domnișoare de onoare, 2000 de invitați și 200 de milioane de oameni au ascultat ceremonia care a fost transmisă, în direct, de către cei de la BBC Radio.

Recepţia pentru nuntă a fost ţinută la Palatul Buckingham. Tortul oficial, realizat de McVitie & Price din ingrediente aduse din diverse colţuri ale lumii, a avut o înălţime de 2,7 metri şi a fost dispus în patru etaje.

Cuplul regal a primit peste 2.500 de cadouri din întreaga lume şi aproximativ 10.000 de telegrame în care oamenii le transmiteau felicitări. Mahatma Gandhi a trimis o bucată de bumbac pe care a ţesut cuvintele „Jai Hind“, care se traduc prin „victorie pentru India”.

Prințul Philip a murit vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani, după luni de zile în care a fost spitalizat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI