Ultimele imagini cu Prințul Philip, după externarea din spital. Era transfigurat total de boală

Prințul Philip a murit la 99 ani, la doar câteva săptămâni după ce a fost externat din spital, acolo unde fusese tratat pentru o infecție și suferise o procedură la inimă.

Ultimele imagini cu Prințul Philip

Prințul Philip a murit la 99 ani, la doar câteva săptămâni după ce a fost externat din spital, acolo unde fusese tratat pentru o infecție și suferise o procedură la inimă.

Ultima apariție a prințului Philip a fost la mijlocul lunii martie, chiar la externarea din spital. El a stat timp de o lună sub atenta îngrijire a medicilor.

Ultima lui apariție i-a îngrijorat pe fanii casei regale, care au văzut în ce stare era Prințul. Vizibil afectat și foarte slăbit, Philip a mers la castelul Windsor, acolo unde și-a și găsit sfârșitul, vineri dimineață, pe 9 aprilie.

Pe 16 martie a fost văzut pentru ultima oară în public, iar starea lui nu era deloc bună. La 99 de ani, ducele de Edinburgh și-a petrecut ultimele săptămâni din viață la Castelul Windsor, refăcându-se după ce a stat în spital o lună de zile.

El urma să serbez 100 de ani pe 10 iunie, însă nu a mai apucat. Momentan, Palatul Buckingham nu a comunicat cauza morții ducelui.

 

Viața prințului Philip

Philip s-a născut în familiile regale grecești și daneze. S-a născut în Grecia, dar familia sa a fost exilată din țară când era copil. După ce a fost educat în Franța, Germania și Regatul Unit, s-a alăturat Marinei Regale Britanice în 1939, la vârsta de 18 ani.

Din iulie 1939, a început să corespondeze cu prințesa Elisabeta, în vârstă de treisprezece ani, pe care a cunoscut-o prima dată în 1934. În timpul celui de-al doilea război mondial a slujit în flotele mediteraneene și Pacific.

După război, lui Philip i s-a acordat permisiunea de a se căsători cu Elisabeta de către George al VI-lea. Înainte de anunțul oficial al logodnei lor în iulie 1947, el și-a abandonat titlurile și stilurile grecești și daneze și a adoptat numele de familie al bunicilor materni Mountbatten.

S-a căsătorit cu Elizabeth la 20 noiembrie 1947. Chiar înainte de nuntă, i s-a acordat titlul Alteței Sale Regale, ducele de Edinburgh, contele de Merioneth și baronul Greenwich. Philip a părăsit serviciul militar activ când Elisabeta a devenit regină în 1952, după ce a ajuns la gradul de comandant și a fost numit prinț britanic în 1957.