Legătura secretă dintre Prințul Philip și Regele Mihai. Casa Regală a României a făcut anunțul acum

Legătura secretă dintre Prințul Philip și Regele Mihai. Casa Regală a României a făcut anunțul acum
Prințul Philip a decedat la vârsta de 99 de ani

Astăzi Casa Regală a Marii Britanii a anunțat trecerea în neființă a Ducelui de Edinburg, Prințul Philip. În vârstă de 99 de ani Prințul Philip fusese recent externat din spital. Ducele de Edinburg avusese probleme de sănătate, suferind și o intervenție chirurgicală. Printre primii care au transmis mesaje de condoleanțe a fost și Casa Regală a României, având în vedere relațiile strânse de rudenie dintre cele două Case.

Ducele de Edinburg și Regele Mihai I au avut o legătură strânsă de prietenie

Este știut faptul că MJ.Regele Mihai I, vărul Reginei Elisabeta, a avut legături de sânge cu marile Case Regale Europene. Regele Mihai I, ultimul suveran al României, a fost strănepot al reginei Victoria și văr de gradul III al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Familia Regală a României are legături de sânge cu alte dinastii importante din Europa, inclusiv cu Familia Regală Spaniolă. Legături de rudenie mai sunt și cu familiile regale grecești și daneze.

Ceea ce puțină lume știa este că Ducele de Edinburg și Regele Mihai I erau născuți în același an, iar relația dintre cei doi a fost una strânsă. Pe vremea când aceștia erau copii au petrecut mult timp împreună, în Anglia, România, Italia și în Grecia.

Recent au apărut și poze ale vremii în care Prințul Philip și Regele Mihai I apar împreună. Cei doi au fost veri și colegi de joacă. Mama Regelui Mihai și tatăl lui Philip erau veri de-ai doilea. Regele Mihai avea să-și cunoască viitoarea soție, prințesa Anne de Bourbon-Parma, în timp ce se afla la Londra pentru nunta lui Philip cu prințesa Elisabeta de York. Nunta regretatului Prinț Philip și Elisabeta a avut loc pe 20 noiembrie 1947.

Prințul Philip a decedat la vârsta de 99 de ani

Astăzi printr-un comunicat oficial, Casa Regală a Marii Britanii anunța decesul Prințului Philip, ajuns la vârsta de 99 de ani. Printre primii care au transmis mesajele de condoleanțe au fost reprezentanții Casei Regale a României:

”Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg. Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor. Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an. Au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate.

Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române. După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburg a fost o figură părintească. Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație.”