Cum va fi înmormântat Prințul Philip. Asta este dorința lui cea mai mare

Cum va fi înmormântat Prințul Philip. Asta este dorința lui cea mai mare
Cum va fi înmormântat Prințul Philip?

Doliu în Casa Regală a Marii Britanii! Prințul Philip a murit azi, 9 aprilie, iar apropiații se pregătesc să-și ia adio de la el și să-l conducă pe ultimul drum. Care a fost dorința cea mai mare a soțului Reginei? Cum va fi acesta înmormântat?

Cum va fi înmormântat Prințul Philip?

Prințul Philip s-a stins din viață azi, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Conform dorinței sale, acesta nu va avea o înmormântare de stat, ci una ceremonială regală la Windsor, cu o procesiune militară. Steagurile Union Jack urmează să fie coborâte în bernă în Marea Britanie.

Anunțul decesului ducelui de Edinburgh a fost făcut oficial de către membrii înalți ai familiei regale, inclusiv prințul Charles și ducele de Cambridge. Amintim că ultima oară când Casa Regală a purtat doliu a fost în anul 2002, tot într-o zi de 9 aprilie, atunci când a murit Regina-mamă a Marii Britanii, Elisabeta.

„Cu o durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat pașnic în această dimineață la Castelul Windsor. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume care îi deplâng trecerea în neființă”, a fost mesajul Familiei Rgeale.

Ducele în vârstă de 99 de ani a părăsit spitalul pe data de 16 martie, după o lună de la internare pentru o infecție, ulterior suferind o intervenție cardiacă. El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat și de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în luna decembrie a lui 2011.

În anul 2012 a mai fost spitalizat pentru o infecție la vezică, iar în anii următori a fost tratat pentru probleme abdominale și de auz, toate acestea ducând și la retragerea sa din viața publică din anul 2017.

Soțul Reginei Elisabeta a II-a a copilărit cu Regele Mihai

„Am fost acolo în 1926, scopul era, într-un fel, să-i țin companie. Am fost acolo pe perioada verii. Am stat în multe locuri, am mers la Mamaia, era o singură vilă pe malul mării, pe plajă. Plaja era absolut goală, călăream peste tot. Am fost și la Sinaia. Nu-mi amintesc exact de ce, dar am fost și la munte. Și pentru scurtă vreme în București. O cunosc pe Ana din copilărie, am fost vecini în Saint Claude, lângă Paris și familia ei era invitată la nuntă din partea mea Atunci nu mi-am dat seama ce se înfiripa între ei”
Prințul Philip

”Operațiunea Forth Bridge”

Britanicii urmează să intre într-o perioadă de doliu național după decesul soțului Reginei. Regulile arată că steagurile vor fi coborâte în bernă și toți prezentatorii de știri și cei care apar pe micile ecrane trebuie să poarte negru.

De asemenea, în timpul pergătirilor pentru înmormântare Regina este absolvită de toate îndatoririle regale. Aceste proceduri poartă denumirea de – ”Operațiunea Forth Bridge”

  • Mesajul premierului britanic la auzul veștii

„Ne aducem aminte de duce … mai presus de toate pentru sprijinul lui de neclintit pentru Majestatea Sa Regina, nu doar în calitate de consort, alături de ea, în fiecare zi a domniei sale, ci şi în calitate de soţ, ceea ce i-a dat putere (reginei) timp de 70 de ani. Gândurile naţiunii noastre trebuie să se îndrepte astăzi către Majestatea Sa Regina şi familia ei”
Boris Johnson, premierul Marii Britanii