În ce se transformă capelele după ce morgile nu mai fac faţă numărului mare de decese. Gestul făcut de Arhiepiscopia Bucureşti

În ce se transformă capelele după ce morgile nu mai fac faţă numărului mare de decese. Gestul făcut de Arhiepiscopia Bucureşti
Morgile spitalelor nu mai fac față. În ce se transformă capelele?

Gestul care a uluit mulți români făcut de Arhiepiscopia București. În ce se transformă capelele după ce morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese în contextul actual? Situația în care ne află i-a lăsat pe mulți fără cuvinte.

Arhiepiscopia București, gest neașteptat: în ce se transformă capelele după ce morgile nu mai fac față?

Situația din România în contextul actual este tragică. Morgile spitalelor din Capitală nu mai fac față numărului mare de decese ale pacienților infectați cu COVID-19. Din acest motiv Arhiepiscopia București a anunțat că pune la dispoziție capelele de exterior din cadrul spitalelor, capelele mortuare din apropiere și capelele cimitirelor parohiale.

Conform Biroului de Presă al Patriarhiei România arată că acest gest a fost făcut ca urmare a escaladării situației dramatice cu care se confruntă spitalele în care sunt tratați exclusiv bolnavii infectați cu COVID-19. Arhiepiscopia răspunde astfel cererii de ajutor și pune la dispoziție locurile menționate.

„Ca urmare a escaladării situaţiei dramatice cu care se confruntă spitalele în care sunt trataţi bolnavii de COVID-19 din Bucureşti şi morgile acestor spitale unde locurile de păstrare temporară a trupurilor celor decedaţi au devenit insuficiente, Arhiepiscopia Bucureştilor iese în întâmpinarea solicitărilor de ajutor şi pune la dispoziţie capelele de exterior din cadrul spitalelor, capelele mortuare de la parohiile din imediata apropiere şi capelele cimitirelor parohiale din imediata proximitate”, a transmis, sâmbătă, Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Biserica își exprimă solidaritatea

Sursa citată mai arată și că Biserica își exprimă solidaritatea cu instituțiile autoritățile medicale confruntate în această perioadă cu cea mai grea situație provocată până acum. De asemenea, subliniază că apreciază efortul medicilor și întregului personal medical care luptă pentru salvarea vieții pacienților care se află în stare gravă.

Amintim că un număr de 466 de decese au fost indicate la pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 raportate în ultimele 24 de ore, arată informațiile primite din partea Grupului de Comunicare Strategică.

Surse din Spitalul Universitar au declarat pentru G4Media că se caută soluții disperate pentru depozitarea cadavrelor din cauza lipsei de spațiu. Imaginile din morga unității medicale sunt de groază. Corpurile celor decedați din cauza COVID-19 nu mai au loc în frigidere și sunt înghesuite pe holuri, anunță Digi24.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a transmis, vineri, la pelerinajul din Bucureşti, organizat de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou şi Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ, un mesaj către credincioși. Acesta le-a cerut tuturor să respecte cu ‘strictețe’ sfatul medicilor și măsurile sanitare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI