Raed Arafat, prima reacție după ce Spitalul Târgu Cărbunești a rămas fără instalație de oxigen: „Județul a acționat foarte bine”

Raed Arafat, prima reacție după ce Spitalul Târgu Cărbunești a rămas fără instalație de oxigen: „Județul a acționat foarte bine”
Raed Arafat, șeful DSU

A fost activat Planul Roșu de Intervenție la Spitalul Târgu Cărbunești din Gorj după ce instalația de oxigen a cedat. Din păcate, până acum s-au înregistrat deja două decese, iar lista rămâne deschisă. Șeful DSU a reacționat după tragedie, explicând ce se întâmplă la locul faptei în aceste momente.

Raed Arafat, mulțumit de intervenția colegilor

Șeful DSU a transmis prima impresie despre evenimentul nefericit care a avut loc în Spitalul Târgu Cărbunești, acolo unde zeci de pacienți au rămas fără oxigen, după ce instalația s-a defectat. Ulterior, au fost luate măsuri urgente pentru stabilizarea situației, astfel că o parte din pacienți au fost mutați în Ambulanțe, acolo unde au fost trecuți pe oxigen.

Astfel, Raed Arafat a afirmat că în acest moment nu se știe exact motivul defecțiunii, însă este așteptată o firmă de mentenanță care să se resolve rapid această situație. Acesta îi felicită pe reprezentanții județului pentru intervenția și măsurile luate rapid, subliniind faptul că unitățile medicale din zonele apropiate au oferit în timp util ajutoare.

„Am fost informat imediat. Au fost mobilizate mai multe resurse din județele limitrofe: oxigen și ambulanțe. E o defecțiune tehnică. Noi așteptăm ca firma care se ocupă de mentenanță să intervină rapid. Motivele defecțiunii nu le știu. Județul a acționat foarte bine.
Din județul respectiv au fost trimise 5 ambulanțe SMURD și din județele limitrofe au fost trimise mai multe; nu pot să dau cifra exactă. Au mai fost trimise butelii de oxigen, de asemenea.
Este foarte bine cum au acționat. Colegii de acolo dacă au nevoie ne pot anunța”, a transmis Raed Arafat.

“Personalul medical aleargă cu bolnavii între secții”

În urmă cu puțin timp, prefectul județului Gorj a descris puțin din situația dramatică a Spitalului Târgu Cărbunești. Acesta e explicat că există posibilitatea ca una dintre secții să fie evacuate, iar pacienții de acolo să fie transferați către alte unități medicale. Deși motivul defecțiunii nu este clar, prefectul susține că suprasolicitarea ar putea reprezenta unul dintre motive.

„Instalația de oxigen a clacat. Pacienții sunt trecuți pe tubul de oxigen. Am trecut la planul roșu. Personalul medical aleargă cu bolnavii între secții. 15 sunt în ATI, în total 100 de pacienți. Spital suport Covid. Situația a apărut în urmă cu o oră.

Luăm în calcul să evacuăm o secție de la spitalul Tîrgu Jiu pentru a aduce bolnavii, avem suport de la ambulanțe din zonă. Planul roșu a fost activat. L-am contactat pe Raed Arafat. Nu știu acum de ce a căzut instalația de oxigen, dar probabil suprasolicitarea a dus la această situație”, a declarat Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj, la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI