În ce să-ți investești banii în 2022. Sfaturi de la specialiști

În ce să-ți investești banii în 2022. Sfaturi de la specialiști

Sfatul specialiștilor pentru români în noul an este să fie mai cumpătați și să investească în ceea ce merită cu adevărat, un exemplu fiind educația copiilor. Se știe deja că noi, românii, avem obiceiul de a ne da banii pe lucruri de care nu avem neapărată nevoie, deseori din dorința de a impresiona. Oamenii de afaceri condamnă acest obicei, încurajând investițiile cu cap. Mai multe detalii, în continuare.

În ce să-ți investești banii în 2022

Nu e o noutate că nouă, românilor, ne place să cheltuim. Totuși, te-ai întrebat în ultimul timp cât de frecvent arunci banii pe lucruri inutile? În anul în care tocmai am pășit, specialiștii ne încurajează să fim mai calculați și să ne investim banii în ceea ce merită cu adevărat, cum ar fi educația copiilor.

În cadrul emisiunii „Numai de bine“, difuzată de Antena 3, Cristian Sima, un controversat om de afaceri din România, a vorbit despre o problemă cu care se confruntă mai toate femeile – „cumpără o droaie de haine“ – și nu numai.

Potrivit afaceristului, românii își achiziționează, în general, lucruri de care nu au nevoie, cu bani pe care nici măcar nu-i au.

„În general, mai ales în ultimii 20 de ani, și dacă ne referim în special la societatea românească, românii cumpără, în general, cu bani pe care nu îi au lucruri de care nu au nevoie, ca să impresioneze oameni pe care nu îi iubesc.

De obicei, cea mai mare parte din achizițiile noastre nu sunt indespensabile traiului cotidian, sunt lucruri și acțiuni pe care le facem pentru a impresiona prieteni, părinți, lumea din jur, pentru a schimba impresia societății despre noi și așa mai departe“, a declarat Cristian Sima.

Citește și: Obiectul care a întrecut valoarea aurului. În el își investesc bogații banii acum

Sfaturi de la specialiști

Specialistul a mai atras atenția asupra faptului că, la români, totul este „o chestie de impresie“. Potrivit acestuia, femeile cumpără mult, iar în numeroase cazuri, lucruri pe care nici nu le folosesc vreodată, ca de exemplu perechile de pantofi.

„E totul o chestie de impresie. Toți suntem oameni de rând, doar că unii am citit mai mult, iar alții mai puțin. Prin lectură și experiențele altora ne dăm seama când un lucru ne trebuie neapărat, când un lucru ne face plăcere nouă și când un lucru nici nu ne trebuie, nici nu ne face plăcere și nici nu va reuși să impresioneze pe nimeni.

Moda este un lucru atât de înfiorător încât trebuie să o schimbăm de două ori pe an. Dacă am aduce pe cineva și am pune să aleaga o anumită haină, sigur 50-60% alegerea ei depinde de ce a văzut în jur până atunci. Totul e bazat pe marketing.

Femeile de obicei cumpără mult și cumpără o droaie de haine și de prostii, o știu din propria mea experiență, care nu sunt nici de calitate, nu sunt nici vreun brand, pentru că vrea să aibă mai multe. Știu femei care au cumpărat pantofi și nu i-au purtat niciodată, dar în momentul în care i-a cumpărat, le-a plăcut foarte mult. Dacă fericirea o găsește în momentul în care își umple coșul, să își pună întâi trei suluri de hârtie igienică, după aia deasupra să pună ce are nevoie și senzația e că și-a umplut coșul și sigur a făcut o economie mare“, a mai spus omul de afaceri.

Invitat la emisiunea „Numai de bine“, de la Antena 3, acesta a declarat că sfatul său pentru români este să fie mai cumpătați și să își asigure, întâi de toate, viața cotidiană.

Cel mai bine ar fi să ne asigurăm siguranța cotidiană. Asigurările sunt primul lucru – sănătate, casă, mașină și așa mai departe. După mine mâncarea e… din nefericire, nu putem să trăim fără să mâncăm. După care, eu am mizat foarte mult pe educația copiilor. E mult mai simplu să investești foarte mult în educația copilului încă de la vârste fragede, decât să te trezești că ai nevoie de sute de meditatori când copilul are 16-17 ani“, a îndemnat Cristian Sima.

Totodată, ar fi bine să avem în vedere faptul că, în 2022, România s-ar putea confrunta cu 5 crize.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI