Impresionat de suporteri, Gigi Becali vrea stadion cu 100.000 de locuri. Care e condiția ca să-l construiască

Impresionat de suporteri, Gigi Becali vrea stadion cu 100.000 de locuri. Care e condiția ca să-l construiască
Gigi Becali și-ar dori un stadion cu 100.000 de locuri, impresionat de interesul fanilor pentru partidele FCSB din Conference League

Impresionat de suporteri, Gigi Becali vrea stadion cu 100.000 de locuri. Partidele FCSB din Conference League au magnetizat fanii vicecampioanei. Aceștia au fost prezenți în număr impresionant, 40.000, la returul cu Dunajska Streda, pe Arena Națională. Acum, latifundiarul asistă uimit la interesul uriaș al suporterilor pentru partida cu Viking, de joi, din play-off-ul competiției europene. Iar acest lucru i-a dat lui Gigi Becali o idee pentru a cărei aplicare pune o singură condiție.

Impresionat de suporteri, Gigi Becali vrea stadion cu 100.000 de locuri

Impresionat de suporteri, Gigi Becali vrea stadion cu 100.000 de locuri. 40.000 de fani au umplut Arena Națională la returul cu Dunajska Streda, creând o atmosferă senzațională. Și asta, în condițiile în care una dintre peluzele stadionului cu o capacitate de 55.000 de locuri a fost închisă, în urma sancțiunii primită de vicecampioană de la UEFA.

Acum, înaintea meciului tur din play-off-ul Conference League cu norvegienii de la Viking, suporterii au bătut adevărate recorduri. Ei au achiziționat online circa 15.000 de bilete în doar o oră de la punerea lor în vânzare. Din acest motiv, FCSB a decis chiar sistarea vânzărilor online, pentru ca tichetele să poată fi accesibile și la casele de bilete pentru cei nefamiliarizați cu calculatoarele și internetul.

„Probabil că mai scoatem bilete şi la case. Că nu e normal. Sunt oameni care nu au acces online. Sunt pensionari care vor să vină cu nepoţii la meci. În primele 31 de minute au fost 6.000 de bilete vândute. Asta este viteză mai mare, interes mai mare decât la meciul cu Chelsea, care era record”, a spus Mihai Stoica, potrivit Orange Sport.

Care e condiția ca să-l construiască

Gigi Becali însuși a fost pus în imposibilitatea de a-și ajuta cu bilete mai mulți cunoscuți pentru partida cu Viking. Mai ales că de această dată nu sunt disponibile decât maximum 30.000 de locuri, UEFA decizând închiderea ambelor peluze, din cauza unui banner considerat de observatorul forului european ca fiind discriminatoriu.

„Chiar acum m-a sunat un prieten, care vrea să vină cu puștii. Nu mai am! La revedere! Într-o oră am vândut tot. Invitații doar la doctori și la preoți. Toată lumea să plătească. Mă sună prieteni apropiați care nu găsesc bilete. Fiecare jucător are trei bilete. Am fi vândut 200.000 de bilete”, a spus Gigi Becali, la Pro Arena.

Pe Gigi Becali l-a pus pe gânduri efervescența uluitoare a fanilor echipei sale. Latifundiarul a declarat că se gândește să construiască un stadion de 100.000 locuri. Singura condiție ar fi ca FCSB să se mai califice în grupele Champions Leaguer, acolo unde se încasează „banii adevărați”, de ordinul zecilor de milioane de euro. Omul de afaceri e convins că un asemenea stadion ar fi plin la fiecare partidă din Champions League.

„Știi ce mi-a venit în cap când am auzit? Domnule, să mă calific în grupe în Champions League și să fac stadion de 100.000 de locuri. La FCSB nu se mai poate cu 50.000. La Liga Campionilor vin 400.000 de oameni.

Am unde să-l construiesc. Doar dacă ne calificăm în grupele Ligii (n.r. – Liga Campionilor), să luăm 40-50 de milioane de acolo”, a spus Gigi Becali, la Pro Arena.

Planul lui Gigi Becali pare greu de concretizat, totuși. În prezent, arena de fotbal cu cea mai mare capacitate din Europa este Camp Nou, stadionul Barcelonei, cu 99.354 de locuri. A fost construit în perioada 1954-1957 și a avut o perioadă în care capacitatea maximă a fost de 120.000 de spectatori. Costurile uriașei arene s-au ridicat la 1,73 miliarde de euro.