Imagini îngrozitoare la ultima competiție la care participă Roger Federer. Un activist de mediu a intrat pe teren și a încercat să-și dea foc – VIDEO & FOTO

Imagini îngrozitoare la ultima competiție la care participă Roger Federer. Un activist de mediu a intrat pe teren și a încercat să-și dea foc - VIDEO & FOTO

Roger Federer a anunțat că „Laver Cup” este turneul în care va spune „adio” tenisului. Competiția va fi însă cunoscută și drept locul în care un activist de mediu a intrat pe teren și a încercat să-și dea foc. Flăcările i-au cuprins mâna dreaptă, iar spectatorii s-au speriat îngrozitor.

Un activist de mediu, cu mâna în flăcări pe terenul de tenis

Fanii au luat cu asalt Laver Cup, competiția găzduită de orașul Londra unde Roger Federer va juca pentru ultima oară în carieră. Duelul dintre Stefanos Tsitsipas și Diego Schwartzman a avut parte de un moment șocant. Un activist de mediu a intrat pe teren, iar unii martori susțin că a încercat să-și dea foc. Alții spun că a încercat doar să atragă atenția și a aprins focul pe teren. Doar că flăcările i-au cuprins rapid mâna dreaptă și din imagini se vede cum încercă, speriat, să stingă vâlvătaia. Iar după câteva secunde chiar a reușit, dar a rămas lângă focul care ardea pe teren.

Oamenii de ordine au intrat pe teren și l-au evacuat, în huiduielile spectatorilor, după ce s-au asigurat că focul nu i-a provocat probleme serioase. Jurnaliștii de la fața locului spun că cel care a intrat pe teren este un activist care a dorit ca în acest fel să protesteze împotriva schimbărilor climatice. În mod special a vrut să atragă atenție că avioanele private sunt folosite excesiv în Marea Briatanie.

Nu este primul protest de acest gen pe un teren de tenis. La Roland Garros, chiar în timpul finalei, o femeie s-a legat de fileu. Aceasta a purtat un tricou pe care avea inscripționat mesajul: „Mai avem la dispoziție 1.028 de zile”. Pe tânără o cheamă Alizee și a explicat că sunt cercetători care au spus că următorii trei ani sunt decisivi pentru sănătatea planetei și că trebuie făcute eforturi foarte mari pentru a reduce poluarea.

Roger Federer a anunțat că Laver Cup este ultima competiție la care participă

„Laver Cup” a căpătat o atenție deosebită după ce Roger Federer a anunțat că se va retrage și că această competiție va fi ultima din carieră. Sportivul elvețian are 41 de ani și a câștigat 20 de turnee de Grand Slam, dar de mai bine de un an, de la turneul de la Wimbledon, nu a mai jucat niciun meci oficial din cauza accidentărilor.

Vestea că Roger Federer va fi văzut ultima oară pe un teren de tenis la Laver Cup a mărit foarte prețul biletelor pe „piața neagră”. Jurnaliștii britanici de la The Sun au scris că au fost existat tichete care s-au vândut și cu 15.000 de lire sterline.