Harta cu județele în care trebuie să purtăm obligatoriu masca de protecție și în spațiile deschise

Harta cu județele în care trebuie să purtăm obligatoriu masca de protecție și în spațiile deschise
Harta cu județele în care trebuie să purtăm obligatoriu masca de protecție și în spațiile deschise

Purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise este obligatorie în mai multe județe din țară, după ce bilanțul noilor cazuri de coronavirus a crescut alarmant de la o zi la alta.

Harta cu județele unde purtăm obligatoriu masca de protecție și în aer liber

Decizia purtării măștilor de protecție și în zonele publice din aer liber a fost propusă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și a fost aprobată de Guvern, însă fiecare Comitet Județean de Urgență decide când și unde va institui această măsură, la propunerea DSP, în funcție de evoluția epidemiei de coronaviurs în fiecare județ.

Argeșul este primul județ care a instituit purtarea obligatorie a măștilor în spațiile publice deschise. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Argeș a decis, încă de marți, că masca de protecție este obligatorie pentru toți locuitorii de peste 5 ani, în toate spațiile închise publice și private și în aer liber, acolo unde sunt mai mult de două persoane. Măsura a intrat în vigoare a doua zi de dimineață.

Unde este obligatorie purtarea măștilor de protecție
Unde este obligatorie purtarea măștilor de protecție. Sursa foto: adevarul.ro

Arad

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a stabilit unele măsuri obligatorii pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, între care purtarea măştii de protecţie şi în spaţii deschise, dacă sunt aglomerate, precum pieţe, gări sau alte staţii ale mijloacelor de transport în comun. Măsurile intră în vigoare de la 1 august.

Botoșani

Prefectura Botoşani a anunţat vineri că purtarea măştii devine obligatorie de astăzi în pieţe, târguri, staţii de autobuz, tramvai, tren, precum și în unele zone pietonale sau aglomerate.

Dâmbovița

Dâmbovița este ce de-al doilea județ care a instituit această măsură. CJSU Dâmbovița a decis, miercuri, să impună purtarea măștii de protecție în toate zonele aglomerate, inclusiv în cele din aer liber.

Galați

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a decis, miercuri, să impună obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele din judeţ cu vârsta de peste 5 ani, în spaţiile aglomerate, închise sau deschise, începând cu data de 1 august. Nu vor trebui să poarte mască persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

Brașov

De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis, miercuri, ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie, din data de 1 august, în pieţe şi târguri, precum şi pe arterele pietonale intens circulate ale localităţilor din judeţ

Vâlcea

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a decis purtarea obligatorie a măștilor de protecție în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul Măsura este valabilă pentru persoanele care merg în târguri, piețe, ştranduri, piscine, gări, autogări, staţii de transport în comun.

Iași

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a analizat, joi, evaluarea făcută de DSP Iaşi asupra nivelului răspândirii infecţiei cu coronavirus în judeţ şi a decis ca, în intervalul 1 – 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice în aer liber, de pe întreg teritoriul Iaşiului.

Prahova

Purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise este obligatorie în judeţul Prahova începând cu data de 1 august. Purtarea măştii este obligatorie în spaţii publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 şi 15.00-23.00. Exceptaţi de la această regulă fac copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Buzău

Masca de protecţie este obligatorie începând încă de ieri în spaţiile deschise aglomerate din judeţul Buzău. Masca este obligatorie în pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se organizează serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice.

Constanța

Masca de protecție devine obligatorie de la 1 august în zonele de promenadă din stațiunile din Constanța, între orele 18-24. În plus, masca de protecție este obligatorie în județul Constanța în spațiile deschise în care se formează aglomerări: piețe, oboare, târguri, curțile exterioare lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz.

Vrancea

CJSU Vrancea a adoptat o hotărâre prin care se impune obligativitatea purtării măştii de protecţie începând de sâmbătă, în toate spaţiile aglomerate, închise sau deschise. Este vorba despre pieţe, târguri şi oboare, staţii de autobuz, gări şi autogări, în parcările magazinelor, în timpul procesiunilor religioase, în curtea bisericii, dar şi în parcuri, grădini publice şi zone de agrement.

Giurgiu

CSJU Giurgiu a decis că începând de astăzi devine obligatorie purtarea măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi: faleze, pieţe deschise, târguri/oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă.

Satu Mare

CJSU Satu Mare a adoptat, vineri, o hotărâre privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, respectiv în pieţele şi târgurile din judeţ. Hotărârea intră în vigoare începând cu 1 august, iar respectarea prevederilor acesteia va fi verificată de către echipele mixte, lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei locale, şi sunt vizate pieţele agroalimentare, târgurile din judeţ, Piaţa de vechituri şi Piaţa de maşini din municipiul Satu Mare.

Teleorman

CJSU Teleorman a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, respectiv pieţe, târguri, oboare, mijloace de transport în comun, staţii de autobuz, gări, autogări, parcuri, precum şi în alte spaţii deschise unde se formează grupuri mai mari de 3 persoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI