Ludovic Orban, lovitură dură pentru români. Masca de protecție, obligatorie și pe stradă?! Care sunt condițiile

Ludovic Orban, lovitură dură pentru români. Masca de protecție, obligatorie și pe stradă?! Care sunt condițiile
Masca de protecție, purtată și în spații deschise? Ludovic Orban, anunțul pe care niciun român nu dorea să-l audă Sursă foto: gandul.ro

În contextul creșterii explozive a numărului de cazuri, Ludovic Orban a anunțat în urmă cu puțin timp, posibilitatea impunerii unei măsuri restrictive de purtare a măștii în spații deschise și aglomerate. Vestea a venit după analiza rezultatelor testelor COVID-19, în urma unor weekend-uri extrem de aglomerate pe litoralul românesc.

Zonele aglomerate reprezintă un risc major de răspândire a virusului

Premierul României a dezvăluit în urmă cu puțin timp că autoritățile caută mai multe soluții pentru a evita răspândirea noului coronavirus în spațiile aglomerate, fie ele chiar și în aer liber.

Potrivit acestuia, în urma consultărilor cu mai mulți prefecți și reprezentanți din comitetele pentru situații de urgență s-a ajuns la concluzia că multe zone deschise, dar aglomerate, pot reprezenta adevărate focare de infecție, ațâta timp cât nu se păstrează distanțarea socială și nu se poartă mască.

Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei declarații de presă, după ce a fost întrebat despre imaginile surprinse pe litoralul românesc.

Acesta a mărturisit că impunerea măștii de protecție în spații deschise este moment la nivel de propunere, iar în urma unei analize corecte, se va lua cea mai bună decizie.

Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a adăugat Ludovic Orban, potrivit Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI