Mască de protecție și în Centrul Vechi. Vestea șoc venită în urmă cu puțin timp

Mască de protecție și în Centrul Vechi. Vestea șoc venită în urmă cu puțin timp
Mască de protecție și în Centrul Vechi. Vestea șoc venită în urmă cu puțin timp

Obligația de a purta mască de protecție în Centrul Vechi ar urma să intre în vigoare. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență urmează să decidă în ședința de luni.

Veste șoc venită în urmă cu puțin timp. Măștile de protecție se vor purta și în Centrul Vechi

Aurelian Bădulescu, viceprimarul general al Capitalei a declarat că urmează să fie introdusă obligativitatea purtării măștilor de protecție în zona pietonală din Centrul Vechi al Capitalei. Această zonă are un grad foarte mare de infectare, având în vedere spațiul restrâns și numărul de mare de persoane care îl frecventează.

„Noi am cerut ca această măsură să fie instituită de mai mult timp, fiindcă în permanență noi am avut în vedere evaluarea riscurilor la nivelul municipiului București.

Am indicat ca o zonă care are un grad de infecție foarte mare, având în vedere zona restrânsă și numărul celor care frecventează acea zonă, Centrul Vechi al municipiului București”, a declarat, viceprimarul general al Capitalei, Aurelian Bădulescu

Măștile de protecție obligatorii și în Brașov

În același timp, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a decis ca, masca de protecție să devină obligatorie în piețe și târguri, dar și pe arterele pietonale și în diferite zone aglomerate. Decizia ar trebui să intre în vigoare de la 1 august.

Masca de protecție devine obligatorie „pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc de pe teritoriul județului Brașov, începând cu data de 1 august, ora 6.00”. Excepție de la această regulă fac copii cu vârste de până la 5 ani.

Porumbei în centru vechi din Brașov
Mască de protecție și în Centrul Vechi. Vestea șoc venită în urmă cu puțin timp

Alte evenimente la care măștile sunt obligatorii

Măștile de protecție trebuie purtate la toate evenimentele „unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, desfășurate atât în interior, cât și în exterior”, dar și pe arterele pietonale intens frecventate, precum și în alte zone aglomerate.

Județul Brașov este situat pe locul trei la nivel național la numărul de infectări cu coronavirus.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI