Ce greșeli fac unii dintre părinți atunci când spală hainele bebelușilor. Pentru ca pielea bebelușilor este fină și netedă, delicată și foarte ușor de iritat, trebuie să ai grijă mare la modul în care speli hainele. Iată la ce trebuie să fii atent.
În primul rând, ca să speli hainele bebelușului, trebuie să alegi un detergent special conceput pentru pH-ul pielii lui. Apoi, ține cont că ar trebui să le speli rufele într-o încărcare separată de restul hainelor familiei, în special în primele luni în care pielea lor este mai sensibilă. Astfel, vei preveni contactul hainelor bebelușului cu bacterii ce îi poate irita pielea. Nu uita de detergent. El trebuie să fie special conceput cu o formulă neutră și hipoalergenică.
Se pot spăla hainele pentru copii atât manual, cât și la mașină. Dacă alegi spălatul la mașină, utilizează un program delicat, la o temperatură scăzută și un ciclu de centrifugare ușor. Nu uita să clătești bine hainele ca să nu fie detergent rămas între fibre.
Este foarte important să folosești numai doza recomandată de detergent deoarece prin aplicarea mai multor produse decât cele specifice riști ca hainele să nu fie bine clătite și apoi să irite pielea bebelușului, fapt care trebuie evitat.
Un alt sfat ar fi să uiți de balsam atunci când speli hainele pentru bebeluși pentru că acestea transportă parfumuri ce pot fi potențial alergice. În plus, la intrarea în ultimul ciclu de spălare, uneori nu sunt bine clătite și balsamul se poate depune pe fibre, provocând iritații.
Apoi, un alt sfat: odată ce ciclul de spălare este terminat, nu uita să atârni hainele la uscat imediat: în acest fel vei preveni șifonarea hainelor și prinderea mirosurilor neplăcute.
De precizat ar fi că hainele pentru bebeluși nu numai că trebuie spălate cu o anumită precauție, dar au nevoie și o îngrijire suplimentară. În primul rând, trebuie să știi că este esențial să speli hainele bebelușului înainte de a-l îmbrăca cu ele, indiferent că sunt noi sau la mâna a doua, deoarece este posibil ca ele să fi prins praf sau să intre în contact cu bacterii ce pot irita pielea bebelușului.
De altfel, este bine ca toate hainele ce intră în casă, păturile sau lenjeriile să fie spălate mai întâi, apoi folosite pentru bebeluș, dar nu numai.