Cum albești recipientul de detergent al mașinii de spălat rufe. Ingredientul secret care te ajută imediat

Cum albești recipientul de detergent al mașinii de spălat rufe. Ingredientul secret care te ajută imediat
Trucul simplu prin care poți să albești recipientul de detergent al mașinii de rufe

Mașina de spălat rufe reprezintă unul dintre cele mai utile aparate electrocasnice din orice cămin, însă aceasta se poate lovi de dificultăți de funcționare atunci când nu este curățată corespunzător. Recipientul de detergent poate reprezenta sursa problemelor pentru că acolo se adună resturi din soluțiile utilizate pentru spălarea rufelor. Poți totuși să scapi de bătăile de cap și să cureți recipientul de detergent cu un ingredient secret. Acesta te ajută chiar să albești containerul, îngălbenit de vreme.

Trucul simplu care te ajută să cureți recipientul de detergent al mașinii de spălat rufe, dacă acesta s-a îngălbenit

Dacă și tu ai observat că mașina de spălat rufe nu mai funcționează ca la început, ori că rufele tale au început să aibă un miros neplăcut, deși tocmai le-ai spălat, ai putea avea probleme din cauza sertarului pentru detergent. Verifică recipientul de detergent al mașinii de rufe și asigură-te că nu prezintă murdărie.

Pentru că este un spațiu în care umezeala persistă, în plus având și o serie de soluții precum detergentul, balsamul sau înălbitorul, care pot să rămână chiar și după ciclul de spălare, containerul acumulează murdărie. Acesta poate chiar să ducă la formarea mucegaiului în unele situații.

Pentru a te asigura că aparatul tău electrocasnic funcționează corect, ai grijă să cureți recipientul cât mai des. De asemenea, trecerea timpului poate provoca îngălbenirea containerului, care va părea învechit. Iată o soluție utilă și simplă.

Cum cureți sertarul pentru detergent

Specialiștii afirmă că recipientul în care se adaugă detergentul în mașina de spălat rufe trebuie scos și curățat după fiecare spălare. Acolo se poate acumula pulbere sau soluție lichidă și, în timp, se formează mucegaiul. Depunerile de praf și murdărie se pot combate totuși cu ajutorul unei soluții simple și utile. De asemenea, cu timpul, recipientul pentru detergent se poate îngălbeni, făcând mașina să pară îmbătrânită.

Mulți utilizează acetona pentru a readuce containerul la aspectul său inițial. Însă soluția emană un miros neplăcut și poate chiar să distrugă plasticul din care este realizat recipientul. În schimb, o soluție eficientă este cea pe bază de peroxid de hidrogen sau apa oxigenată. Aceasta te scapă de murdărie, chiar și de petele galbene de pe containerul de plastic.

Soluția pentru curățarea sertarului mașinii de rufe

Ai nevoie de:

  • 50 ml de apă oxigenată 3%
  • 3 linguri bicarbonat de sodiu
  • săpun de spălat rufe

Începe prin a turna apă oxigenată într-o sticlă de plastic și apoi adaugă bicarbonatul. Dă pe răzătoare puțin săpun de rufe și adaugă-l în sticlă. Agită întreg amestecul până când săpunul se dizolvă. Ar trebuit să obții în final o consistență spumoasă.

Așază containerul mașinii de rufe într-un lighean și cu o periuță de dinți aplică soluția obținută. Lasă să acționeze timp de 30 de minute. După ce ai acoperit bine toate secțiunile recipientului, iar timpul a expirat, șterge bine sertarul cu un burete umed. Spală-l sub un jet de apă și lasă-l să se usuce complet. Vei observa diferența.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI