Cum calci corect hainele pentru a scăpa repede de această corvoadă. Trucuri geniale pentru gospodine

Cum calci corect hainele pentru a scăpa repede de această corvoadă. Trucuri geniale pentru gospodine
Asa o faci corect pentru diferite articole de imbracaminte

Deși călcatul este un proces simplu, uneori poate fi incomod. De exemplu, atunci când este vorba de articole de îmbrăcăminte cu multe detalii, unde pot apărea cute în timpul călcării.

Metoda corectă de a călca hainele

Înainte de a călca orice articol de îmbrăcăminte, se recomandă să citești cu atenție eticheta. Cel mai bine este să respecți temperatura de călcare recomandată și să nu încerci niciodată să calci articole de îmbrăcăminte care nu sunt concepute în acest scop.

Îngrijirea necorespunzătoare a unui obiect îi poate distruge aspectul.

Cămașă

Desfă manșetele și gulerul înainte de a călca cămașa.

Așează gulerul cu partea din spate în sus pe masa de călcat. Începând cu partea din mijloc a gulerului, se calcă mai întâi pe o margine și apoi pe cealaltă.

Pe partea îngustă a mesei de călcat, așează partea de sus a cămășii. Calcă de la umăr spre centrul spatelui pentru a călca o margine a zonei desemnate, apoi calcă celălalt umăr în același mod.

Întinde manșetele cămășii peste masa de călcat și calcă-le pe interior.

Așează mâneca pe masă și calcă de la manșetă până la umăr. Calcă mai întâi partea exterioară a manșonului și apoi cea interioară. Procedează la fel cu a doua mânecă.

Acum, începe cu partea din față a cămășii. Mai întâi, pune o jumătate din această parte, cea cu nasturi, pe masa de călcat și calc-o. Apoi poți continua cu cealaltă jumătate.

După ce ai călcat partea din față, începe cu partea din spate a hainei, călcând de sus în jos.

Pentru a termina, calcă din nou gulerul, atârnă cămașa pe un umeraș și gata.

Pantaloni

Întoarce pantalonii pe dos și calcă buzunarele. În cazul în care nu sunt cusute suplimentar la pantaloni din interior, atunci pur și simplu pune buzunarul pe masa de călcat.

Dacă buzunarul este cusut pe interiorul pantalonilor, atunci introdu partea de sus a pantalonilor în capătul îngust al mesei de călcat, astfel încât buzunarul să fie neted și calcă.

Puneți pantalonii pe partea din față. Înfige partea de sus a pantalonilor în capătul îngust al mesei și calcă cu o mișcare circulară. Apoi, calcă cu grijă buzunarele din față, astfel încât linia să nu fie atât de vizibilă din exterior.

Îndoaie pantalonii în două și așează-i pe masa de călcat, astfel încât o parte a pantalonilor să fie deasupra celeilalte.

Aliniază cusăturile interioare și exterioare. Îndoaie partea de sus a pantalonilor în jumătate, pe dos, și calcă partea interioară a părții de jos a pantalonilor. Întoarce-i pe dos și procedează la fel cu cealaltă parte a pantalonilor.

Fustă

Pentru fustă, calcă de jos, îndreptându-te spre talie.

Dacă fusta are volane, calcă partea interioară, pornind de la tiv spre centru. Dacă fusta are pliuri, atunci fiecare pliu trebuie călcat separat. Începe pe interior și apoi cu partea din față.

Rochie

Calcă tivul rochiei în conformitate cu instrucțiunile pentru fustă: de jos în sus.

Dacă rochia este decorată cu nasturi, atunci ai grijă să nu te apropii prea mult de ei cu fierul de călcat, deoarece multe materiale se pot deteriora din cauza temperaturilor ridicate.