Cei care preferă carnea la grătar trebuie să știe acest detaliu care îi împiedică să aibă o carne perfectă în farfurie. Ce trebuie să nu pui pe ea pentru a nu i se strica textura complet? După ce vei pune în practică acest truc sigur îl vei împărtăși cu cei dragi.
Românii sunt de departe regii grătarelor, iar pentru mulți este un mod sănătos de a prepara mesele pentru că e mult mai sănătos. Dincolo de acest detaliu care ține de un regim alimentar sănătos este cu siguranță cel strâns legat de compania pe care o ai alături atunci când faci de mâncare, fiind un motiv în plus de socializare.
În modul acesta preferă majoritatea să-și adune prietenii sau familia la un loc. Deși pare cel mai simplu de făcut, un grătar de nota 10 are niște reguli stricte. Pasul 1 este să cureți grătarul înainte să așezi carnea pe ea, iar de departe cel mai important pentru aceasta este să nu o condimentezi cu sare. Sarea nu ajută deloc pentru că o face să se strângă și să se ardă mai repede.
Astfel vei putea să observi cum se micșorează, prinde culoare mai repede, pare făcută pe exterior, dar în interior nu este pătrunsă bine. Mai mult decât atât, este recomandat să o întorci înfigând furculița în ea sau orice alt instrument din bucătărie cu țepi. Pare mai ușor, dar în modul acesta nu vei face decât să-și piardă rapid sucul și ea și să fie foarte fadă la final.
Fie că alegi să mănânci frigărui de pui, o bucată sănătoasă de vită sau o ceafă de porc, este foarte bine să marinezi preparatul ales înainte. Pune într-un bol puțin ulei de măsline în care să adaugi piper, boia afumată, usturoi, vin alb, busuioc și o crenguță de rozmarin.
Este o varianță ușoară de baiț și cu siguranță dacă obișnuiești să faci grătar acasă în fiecare weekend alături de prieteni ai aceste condimente în dulapul tău. Un alt sfat prețios este legat de tăierea cărnii alese, tăietură pe care nu trebuie să o faci pe fibră.