Cum marinezi corect carnea, de fapt. Greșeala pe care o fac românii când o pun în frigider

Cum marinezi corect carnea, de fapt. Greșeala pe care o fac românii când o pun în frigider
Cum se marinează carnea. Ce greșeală trebuie evitată

De multe ori tindem să cumpărăm carne deja marinată pentru a nu ne confrunta cu anumite probleme. Totuși, acest procedeu este foarte ușor de realizat și în propria locuință dacă respecți anumiți pași și eviți o greașeală uriașă pe care o fac toți românii.

Cum marinezi carnea. S-a aflat secretul

Dacă marinezi carnea înainte de a găti, poți profita din plin de ingrediente și poți să scoți în evidență o aromă ce îi va da pe toți cei dragi pe spate și îi va face să te considere un bucătar iscusit. Aceste trucuri folosite de gospodine sau bucătarii cu experiență nu sunt unele grele, mai ales pentru că aceste persoane dețin de mulți ani câteva secrete bine ascunse ce îți vor folosi și ție.

Dacă înainte se folosea doar sarea, acum există mult mai multe condimente ce pot să ofere un gust minunat. Poți să alegi să marinezi carnea cu oțet sau suc de lămâie, completând cu uleiuri, ierburi și multe alte ingrediente pentru a oferi o aromă parfumată. De asemenea, dacă îți dorești să încerci ceva diferit, alege ananas sau ghimbir pentru a avea un produs cu adevărat spectaculos.

Atunci când vine vorba despre alegerea condimentelor, acest pas nu este unul foarte greu. Ține de gustul fiecărui om și de plăcerile familiei în materie de bucate, dar cum reușim să marinăm corect carnea? Se pare că foarte mulți fac o greșeală uriașă în bucătărie atunci când pregătesc acest fel de mâncare, așa că este bine să eviți orice fel de problemă ce nu te va ajuta pe viitor.

Ce greșeală trebuie să eviți. Cum se marinează, de fapt, carnea

Chiar dacă mulți oameni preferă această metodă, carnea nu trebuie marinată în cratiță pentru că își va pierde din gust. Alege, în schimb, o pungă de plastic vidată pentru a avea cea mai bună mâncare. În cazul în care nu găsești așa ceva prin bucătărie, folosește o pungă normală sau una cu fermoar pentru a duce procedeul la capăt înainte de a le servi prietenilor sau rudelor orice fel de mâncare.

De ce este important să folosim o pungă în momentul în care marinăm carnea? Punga nu are pereți tari așa cum prezintă orice fel de cratiță, astfel că orice condiment folosit se va răspândi într-un mod uniform pe carnea preparată în timp ce stă la frigider și gustul o să fie unul mult mai pregnant pentru că nu vor exista părți din bucățile din carne ce nu sunt pregătite așa cum este necesar.