George Simion rupe tăcerea despre candidatura lui la preşedinţia României. Da ori ba?!

George Simion rupe tăcerea despre candidatura lui la preşedinţia României. Da ori ba?!

George Simion, copreședintele AUR, a făcut noi declarații cu privire la o posibilă candidatură la președinția României, spulberând suspansul vizavi de alegerile din 2024. Într-o apariție televizată recentă, Victor Ponta a declarat că îl vede pe Simion în al doilea tur al alegerilor. Va participa sau nu copreședintele AUR în cursa pentru Cotroceni? Află răspunul în continuare.

George Simion intră în cursa pentru postul de la Cotroceni?

Febra alegerilor prezidențiale programate pentru anul 2024 i-a cuprins încă de pe acum pe politicienii români, copreședintele AUR susținând că nu exclude o candidatură la președinția României. George Simion a declarat că nu intenționează să își depună mandatul pentru postul de la Cotroceni, dar și că nu respinge această variantă dacă i se cere.

La rândul său, Victor Ponta a afirmat recent, în cadrul unei emisiuni TV, că l-ar vedea pe Simion în al doilea tur al alegerilor:

„PSD are 2-3 candidaţi, la PNL Ciuca, că doar nu vine Cîţu, şi sigur George Simion, care va ajunge în turul 2, pe modelul Vadim Tudor 2000. Problema e ce facem până în 2024“, a spus președinte PRO România.

Activist civic și politician conservator și de dreapta român, George Simion a declarat că speră ca actualul președinte al României, Klaus Iohannis, să nu stea la Cotroceni până în 2024. Mai mult, acesta a mai anunțat și faptul că va propune oameni de valoare pentru postul de preşedinte.

George Simion nu a exclus însă nici posibilitatea de a fi el candidatul, asta în cazul în care situația o impune, iar colegii i-o cer.

„Sunt oameni mai potriviți ca mine că să fie preşedintele  României. De asta am creat AUR, că să propunem oameni valoroși în funcţii publice. Pentru prezidențialele din 2024 …sau poate mai devreme dacă îl demitem pe Iohannis, o să venim cu propuneri de oameni valoroși ai României. Nu mă dau în laturi dacă nu o să aibă cine să ducă lupta. Mai e cale lungă și o să ducem discuții cu oameni mai potriviţi decât mine să ocupe funcţia asta“, a spus copreședintele AUR, George Simion, potrivit romaniatv.net.

Citește și: Ce salariu a avut George Simion în noiembrie 2021. Suma e colosală, ce a făcut cu ea

Da ori ba?!

Reamintim că, în încercarea de a-l suspenda pe Iohannis, George Simion a început să strângă semnături de la parlamentari.

Pentru a demara procedurile, partidul pe care îl reprezintă acesta trebuie să să strângă semnături de la cel puțin o treime din numărul total al parlamentarilor.

Nu cu mult timp în urmă, Simion anunța că au semnat deja pentru suspendare chiar și parlamentari de la PNL, făcând referire cel mai probabil la parlamentarii plecați împreună cu Ludovic Orban din grupul partidului.

Liderul AUR a mai spus și că-și dorește ca referendumul pentru suspendare să fie organizat odată cu alegerile anticipate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI