Demiterea lui Iohannis a devenit o posibilitate reală: Ce spune secretarul Guvernului

Demiterea lui Iohannis a devenit o posibilitate reală: Ce spune secretarul Guvernului
Secretarul General al Guvernului, Toni Grebla, participa la sedinta extraordinara de guvern, vineri, 21 decembrie 2018. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Coaliția PSD-ALDE a venit de mai multe ori cu argumente pentru demiterea președintelui României, după ce Klaus Iohannis a făcut niște gesturi care au fost contestate la Curtea Constituțională.

Deși vom avea parte de alegeri prezidențiale până la finele acestui an, oficialii Guvernului Dăncilă continuă să aducă în discuție posibilitatea demiterii președintelui României. Cele mai recente declarații pe marginea acestui subiect au fost făcute de secretarul general al Guvernului, pe parcursul zilei de luni.

În opinia lui Toni Greblă, Klaus Iohannis a încălcat de mai multe ori prevederile Constituției. Ca urmare, există motive pentru care ar putea fi declanșată procedura de suspendare din funcție. Același Greblă însă, atrage atenția asupra faptului că, din punct de vedere politic, lucrurile sunt mai complicate.

„Juridico-constituţional preşedintele României, prin acţiunile pe care le-a făcut sau prin inacţiunea sa, a încălcat prevederile Constituţiei, astfel încât ar exista motive constituţionale pentru a fi declanşată procedura de suspendare a acestuia din funcţie. Politic, lucrurile sunt mai complicate şi ele se complică şi mai mult ca urmare a faptului că de la 1 ianuarie România a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, astfel încât trebuie analizate bine care sunt avantajele, dezavantajele, consecinţele în plan politic, în plan european ale unei astfel de măsuri, dar senzaţia mea, şi nu numai a mea, este că preşedintele Iohannis caută să găsească atâtea încălcări ale Constituţiei şi caută să împiedice buna funcţionare a instituţiilor statului, încât parcă solicită să fie declanşată procedura de suspendare a sa din funcţie”, a declarat Greblă într-un interviu difuzat la România Tv, întrebat dacă exclude declanşarea procedurii de suspendare a lui Iohannis.

Conform afirmațiilor secretarului general al Guvernului, atitudinea lui Iohannis are în spate o campanie electorală în care actualul președinte ”a intrat prea devreme”. Ca referință, Klaus Iohannis a confirmat deja că va candida din nou pentru postul de președinte al țării.

În mod suspect, Greblă l-a comparat pe Iohannis cu Băsescu, în contextul în care, fostul președinte parcă ”dădea dovadă de mai multă responsabilitate”, comparativ cu actualul președinte ”în ceea ce privește unele din laturile funcționării statului român”, conform AGERPRES.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI