Fructul din bucătăria ta care îți spală vasele. Dacă pui sare peste el, scoți urmele de mâncare arsă

Fructul din bucătăria ta care îți spală vasele. Dacă pui sare peste el, scoți urmele de mâncare arsă
Fructul din bucătăria ta care îți spală vasele

Magia din bucătărie nu se rezumă doar la gătitul unor preparate gustoase și la discuțiile plăcute de la cina servită alături de familie. Fără o veselă și câteva ustensile curate și bine întreținute, timpul petrecut în bucătărie și-ar pierde farmecul. Dacă ai nevoie de câteva sfaturi ca să păstrezi tacânurile curate, citește, în continuare, acest articol.

Fructul cu ajutorul căruia poți lustrui vesela

Majoritatea gospodinelor au măcar o lămâie în frigider și o folosesc, de obicei, în ceai, la preparatele cu pește sau la diverse creme pentru prăjituri. Dar, știai că acest fruct are și numeroase alte întrebuințări? De exemplu, un amestec de apă, sare și suc de lămâie te va ajuta să păstrezi luciul vaselor din cupru. După ce le cureți, clătește-le bine cu apă și vei observa, fără doar și poate, efectul –  vasele sunt mai strălucitoare.

De asemenea, lămâia îți mai poate folosi în următoarele scopuri:

1. Te ajută să înlături rugina. Tot ce trebuie să faci este să pui puțină sare pe obiectele din oţel inoxidabil pe care s-a despus rugina, iar apoi să freci cu o coajă de lămâie. Vei rămâne surprinsă să constați că lămâia va înlătura și cea mai mică urmă de rugină.

2. Poți șlefui lemnul cu ajutorul lămâii. Prepară o soluție din sucul de la o jumătate de lămâie şi ulei vegetal (1/3 suc de lămâie şi 2/3 ulei) și amestecă bine. Ulterior, aplică-o pe lemn și redă-i strălucirea.

3. Lămâia poate alina durerile de gât. Dacă te doare în gât, tot ce trebuie să faci este să pârlești o lămâie la focul de la aragaz, iar, după ce se răcește, stoarce-i sucul și amestecă-l cu o linguriţă de miere. Consumă amestecul obținut și vei observa garantat rezultate.

Cinci beneficii ale lămâii pentru organism

Lămâia are foarte multe beneficii pentru organism, multe dintre ele neștiute de majoritatea oamenilor. În continuare, vă vom prezenta o parte din ele:

Lămâia nu este bună doar pentru consum, ci și pentru treburile casnice
Lămâia nu este bună doar pentru consum, ci și pentru treburile casnice

1. Lămâia este singurul fruct alcalin și are numeroase beneficii pentru sănătate: cel mai important este acela că echilibrează Ph-ul din organism;

2. Acidul citric pe care îl conține lămâia dizolvă calculii biliari, depozitele de calciu și pietrele de la rinichi;

3. Vitamina C din lămâie neutralizează radicalii liberi, previne îmbătrânirea și unele boli cronice grave;

4. Coaja de lămâie este o sursă foarte bună de fitonutrienți, care sunt benefici pentru tulburări ale creierului, inclunsiv pentru Parkinson;

5. Consumul de lămâie ajută și la distrugerea viermilor intestinali.