Lămâia: 15 beneficii mai puțin cunoscute. Fructul care face minuni

Lămâia are beneficii nebănuite

Lămâia este singurul frut alcalin și are foarte multe beneficii pentru organism, multe dintre ele neștiute de majoritatea oamenilor. Cel mai mare beneficiu este acela că echilibrează Ph-ul din organism.

Aceste fructe au un conținut ridicat de vitamina C, care ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar și la respirația celulară. Ele sunt și un stimulent natural pentru ficat, ajutând la dizolvarea acidului uric și a altor toxine care se acumulează în ficat.

Dacă storci o lămâie în fiecare dimineață, amesteci sucul obținut cu apă și îl bei, va funcționa ca detoxifiant pentru ficat, dar va fi benefic și pentru că va curăța intestinele și va stimula peristaltismul intestinal.

În plus, acidul citric pe care îl conține lămâia dizolvă calculii biliari, depozitele de calciu și pietrele de la rinichi. Vitamina C neutralizează radicalii liberi, previne îmbătrânirea și unele boli cronice grave.

Lămâia are beneficii nebănuite

Coaja de lămâie este o sursă foarte bună de fitonutrienți, care sunt benefici pentru tulburări ale creierului, inclunsiv pentru Parkinson. Consumul de lămâie ajută și la distrugerea viermilor intestinali.

Fructul oriniar din Asia susține respirația celulară și stimulează absorbția oxigenului la nivel celular. Sucul pe care îl conține distruge bacteriile care provoacă malaria, holera, difteria, febra tifoidă, dar și alte boli care sunt mortale.

Lămâia conține și vitamina P, care previne hemoragiile interne și tratează hipertensiunea arterială. Totodată, ameliorează etinopatia diabetică.

În lămâi se găsesc 22 de compuși anti-cancer. Limonenul poate opri creșterea tumorilor canceroase. Lămâile sunt singurul aliment din lume care conțin un electron în plus, iar acesta este motivul pentru care acest fruct este atât de benefic pentru sănătate.

Sunt bogate în potasiu, care ajută la buna funcționare a inimii.

Lămâia este utilizată în scopuri culinare și non-culinare în întreaga lume, în primul rând pentru suc, deși pulpa și coaja sunt de asemenea folosite la gătit.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI