Fructul care curăță grăsimea și arsura de pe aragaz. Nu o să mai folosești altceva

Fructul care curăță grăsimea și arsura de pe aragaz. Nu o să mai folosești altceva
Fructul care curăță grăsimea și arsura de pe aragaz

Ce fruct curăță grăsimea și arsura de pe aragaz. Se știe că aragazul și cuptorul său sunt, de cele mai multe ori, greu de curățat. Grăsimea întărită și resturile de mâncare care se adună fac dificilă misiunea de a reda aspectul strălucitor al aragazului și pare că soluțiile de curățare destinate bucătăriei nu prea fac față în atingerea obiectivului dorit.

Fructul care curăță grăsimea și arsura de pe aragaz

Fructul care curăță perfect aragazul, cuptorul sau cuptorul cu microunde este lămâia. Fructul citric acționează ca un puternic degresant și dezinfectant, fiind aliatul de nădejde în lupta împotriva grăsimii arse de pe aragaz sau din cuptor.

Tot ce trebuie să faci este să tai o lămâie pe jumătate și să freci bine grăsimea întărită pe aragaz. Se stoarce zeama și se lasă să acționeze vreme de 10-15 minute, apoi ștergi totul cu un burete sau cu o lavetă.

În ce privește curățarea cuptorului, se poate stoarce zeama de lămâie în tava cuptorului încins și să lași să acționeze până ce cuptorul s-a răcit. Se curăță cu un burete sau cu o lavetă și se revine cu prosoape de hârtie, în cazul în care este necesar.

De asemenea, și cuptorul cu microunde se poate curăța folosind lămâia. Se pune o jumătate de fruct înăuntru, se dă drumul la cuptor pentru 30 de secunde, după care se freacă interiorul cuptorului cu lămâia încălzită. Se șterge cu prosoape de hârtie acea grăsime care s-a dizolvat.

Bicarbonat de sodiu pentru grăsime arsă

Un alt remediu casnic deosebit de bun împotriva grăsimii arse mai este și bicarbonatul de sodiu. El poate fi folosit chiar în combinație cu sucul de lămâie sau simplu, diluat cu apă, până când se formează o pastă.

Se întinde amestecul pe aragaz și se lasă să acționeze. În cazul în care este necesar, se freacă cu un burete sau cu o cârpă până ce bicarbomatul dizolvă complet grăsimea. Bicarbonatul de sodiu curăță grăsimea arsă și de pe tigăi. Trebuie să știi însă că singurele tigăi pe care nu le poți curăța cu celebrul bicarbonat de sodiu sunt cele din fontă.

Cola sau Pepsi pentru grăsimea arsă

Un alt truc care a căpătat o mare popularitate este și folosirea de sucuri carbogazoase precum Cola sau Pepsi pentru a curăța diverse suprafețe din baie sau din bucătărie. Rezultatele prezentate pe Internet sunt promițătoare, așadar merită să îi acorzi o șansă acestui truc.