Cum cureți grăsimea arsă de pe orice tigaie! Trucul pe care româncele de la țară l-au adus și la oraș

Cum cureți grăsimea arsă de pe orice tigaie! Trucul pe care româncele de la țară l-au adus și la oraș
Cum cureți grăsimea arsă de pe orice tigaie! Trucul pe care româncele de la țară l-au adus și la oraș

Dacă îți place să gătești, dar grăsimea lipicioasă care rămâne pe tigaie te enervează la culme, atunci înseamnă că trebuie să descoperi acest truc, pe care îl vei adora.

Cum cureți grăsimea arsă de pe orice tigaie!

Trucul e ușor și rapid, și e la îndemâna oricui. Prin urmare, această metodă te ajută să cureți tigaia fără să o deteriorezi. În plus, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente simple.

Prin urmare, tot ce ai de făcut este să umpli chiuveta cu apă clocotită, iar apoi să întorci tigaia cu gura în jos deasupra unei flăcări mari deschise și să o ții așa până se încălzește. Se introduce apoi tigaia în chiuveta plină cu apă fierbinte și se lasă acolo pentru aproximativ zece minute. Apoi se curăță tigaia în mod normal cu un burete și cu detergentul de vase obișnuit.

Folosește bicarbonatul de sodiu!

Mai mult decât atât, și bicarbonatul de sodiu te ajută. Cum așa? El ajută la topirea depunerilor arse de grăsime de oale și tigăi. Astfel, tot ce trebuie să faci este să pui bicarbonat de sodiu și oțet pe tigaia cu pricina, iar dacă vrei să o cureți pe exterior trebuie să folosești niște bureți de sârmă. De precizat este că singurele tigăi pe care nu le poți curăța cu celebrul bicarbonat de sodiu și oțet sunt cele din fontă. În rest, prin această metodă, orice tigaie care are fundul de metal poate fi curățată, inclusiv cele speciale pentru plitele electrice.

Bicarbonatul de sodiu este un element foarte apreciat de gospodine, deoarece cu ajutorul lui toată bucătăria poate arăta ca nouă. Este folosit, prin urmare, nu doar la măștile cosmetice, deci pentru înfrumusețare, ci și în casă. Cu ajutorul lui toate elementele din bucătărie pot fi curățate, folosindu-se o pastă de bicarbonat de sodiu. Pasta se obține din bicarbonat de sodiu praf și puțină apă.