Fructul care are gust de carne de porc. Rămâi surprins cât de asemănător e cu o friptură

Fructul care are gust de carne de porc. Rămâi surprins cât de asemănător e cu o friptură
Deși conceptul sună de parcă ar fi fost pus la cale într-un laborator, un astfel de fruct există.

Ai auzit vorbindu-se de fructul care are gust de carne de porc? Acest fruct, în general, îl regăsim în magazinele alimentare sau la un restaurant vegan. Dacă nu știai, iată câteva informații despre ce gust are jackfruit-ul, cum se mănâncă, beneficiile nutriționale și multe altele. Și încă ceva, ai să rămâi surprins cât de asemănător e cu o friptură!

„Jackfruit”, fructul care are gust de carne de porc

S-ar părea ciudat să vorbim despre un fruct care are gust de carne de porc. Dar, ceea ce trbuie să știi, este bun pentru tine. Deși conceptul sună de parcă ar fi fost pus la cale într-un laborator, un astfel de fruct există.

Este făcut chiar de Mama Natură, și ca să elucidăm misterul, avem toate detaliile despre ce este jackfruit. Vom afla împreună și care sunt cele mai bune moduri de a-l pregăti, cum și unde îl poți găsi.

Ce este Jackfruit?

„Jackfruit”, sau fructul care are gust de carne de porc, provine de la arborele jackfruit, un văr al smochinului, al murei și al familiei fructelor de pâine, care crește în Asia de Sud-Est.

Jackfruit este fructul național al Bangladeshului și arată ca un pepene alungit de miere sau un mango mare.

Cuvântul „jackfruit” provine din cuvântul portughez jaca, pe care exploratorii din secolul al XVI-lea l-au derivat din pronunțarea denumirii malaysiene a fructului, chakka.

Astăzi, deși este încă cultivat exclusiv în Asia de Sud-Est, fructul care are gust de carne de porc este apreciat în întreaga lume. Este apreciat, atât ca atare, cât și în rețete crude sau gătite.

Unii oameni confundă jackfruit-ul cu fructul durian, care arată asemănător, dar există o mare diferență. Durian are un miros puternic care poate să nu fie plăcut pentru toată lumea.

În schimb, jackfruit are un miros dulce, ca de fructe. Fructele de durian sunt, de asemenea, mult mai mici decât cele de jackfruit.

Exteriorul unui durian poate avea spini țepoși, în timp ce un jackfruit are umflături netede pe suprafața sa.

Care este gustul acestui fruct

Înainte de a lua o mușcătură, este util să știi la ce să te aștepți. Textura jackfruitului nu este diferită de cea a unei banane, a unui mango sau a unui ananas în ceea ce privește faptul că este densă și fibroasă.

Dar gustul este destul de distinctiv. Unii spun că este dulce, iar alții spun că un jackfruit are o aromă asemănătoare cu cea a cărnii de porc, mai ales atunci când este gătit.

Semințele unui jackfruit sunt comestibile, iar unii compară gustul lor, care este lăptos și gumos, cu cel al unei nuci de Brazilia.

Carnea interioară a unui jackfruit are o culoare galbenă, asemănătoare cu cea a mango, iar jackfruit-ul poate fi vândut pretăiat sau conservat și într-un sirop zaharat.

Cum se mănâncă fructul care are gust de carne de porc

Oricum doriți să o faceți! Mulți oameni îl mănâncă crud. Altora le place să gătească fructul care are gust de carne de porc și să îl folosească ca garnitură.

De obicei se folosește în salsas sau ca parte a unei salate. Jackfruit poate fi, de asemenea, o gustare sățioasă și sănătoasă, datorită conținutului său de fibre.

Jackfruit eliberează o sevă lipicioasă, așa că experții recomandă să vă ungeți cuțitul și suprafața de lucru cu ulei înainte de a tăia un jackfruit. Tăiați un jackfruit așa cum ați tăia un ananas.

Tăiați-l în două și curățați interiorul. Cel mai bine este să desprindeți carnea de coaja jackfruitului cu mâinile sau cu o lingură unsă cu ulei.

Aceasta ar trebui să se desprindă ușor atunci când o trageți. Jackfruit-ul crud poate fi aruncat în smoothie-uri. Poate fi amestecat cu iaurt sau adăugat ca topping dulce la înghețată.

Jackfruit-ul gătit poate fi transformat în chifteluțe asemănătoare unui hamburger. Îl poți adăuga la tacos sau salată.

Poate fi transformat într-o mâncare asemănătoare cu porcul tras și consumat singur sau pe sandvișuri. Luați în considerare utilizarea jackfruit-ului în moduri similare cu cele în care ați folosi puiul.

Dar nu uitați că, deoarece este sărac în proteine, adăugarea unei surse de proteine este utilă pentru a face din masa cu jackfruit o masă completă și echilibrată.

Beneficiile Jackfruit-ului

Mâncatul unui jackfruit poate oferi un răsfăț exotic pentru papilele gustative. Dar fructul care are gust de carne de porc are un puternic impact nutrițional. Conține amestecul tipic de vitamine și minerale pe care îl găsiți în aproape orice fruct

În același timp, jackfruit este o sursă excelentă de magneziu, vitamina B6 și antioxidanți. Pentru că are o textură cărnoasă atunci când este gătit, este un bun înlocuitor pentru anumite rețete pe bază de carne.

Este important de reținut că jackfruit nu are un conținut deosebit de ridicat de proteine. Așa că este posibil să aveți totuși nevoie de o sursă de proteine dacă planificați un fel principal ancorat în jurul unei rețete de jackfruit.

Atunci când este consumat în mod regulat ca parte a unei diete variate, vitaminele și mineralele din jackfruit pot contribui la creșterea imunității, pot conține antioxidanți care pot ajuta la combaterea unor boli.

Consumul de jackfruit poate reduce riscul de boli cardiovasculare, ajută la prevenirea osteoporozei și poate îmbunătăți digestia. Poate fi, de asemenea, un înlocuitor de carne vegan cu conținut scăzut de carbohidrați, pentru mâncăruri dulci sau sărate.

De unde puteți cumpăra Jackfruit

În timp ce jackfruit este de mult timp abundent în toată Asia de Sud-Est, era dificil de găsit în lumea occidentală. Nu mai este atât de mult. Pe măsură ce din ce în ce mai multe rețete cer jackfruit și tot mai mulți oameni sunt conștienți de beneficiile pentru sănătate ale jackfruit-ului, acesta a devenit mai ușor de procurat.

Verificați la magazinul alimentar local, s-ar putea să vi-l poată procura dacă nu se află deja în raionul de legume. Poate fi comercializat, fie în produse alimentare derivate din jackfruit, inclusiv jackfruit uscat, semințe de jackfruit și jackfruit la conservă.