Fructul care înlocuiește carnea și ajută la slăbit. Românii nu se înghesuie să îl mănânce dintr-un motiv bizar

Fructul care înlocuiește carnea și ajută la slăbit. Românii nu se înghesuie să îl mănânce dintr-un motiv bizar
Fructul care înlocuiește carnea și ajută la slăbit. Românii nu se înghesuie să îl mănânce dintr-un motiv

Natura nu va înceta niciodată să ne uimească! S-a descoperit fructul care poate înlocui fără probleme carnea și care îi ajută pe cei care vor să slăbească. Cu toate că beneficiile sale sunt greu de ignorat, românii nu se înghesuie să îl mănânce.

Fructul care înlocuiește carnea și ajută la slăbit

Într-un colț al lumii crește un fruct ce ajunge să cântărească până la 45 de kilograme. Însă nu greutatea sa este partea cea mai surprinzătoare ci faptul că, în momentul în care este pregătit pentru consum, capătă gust de carne de porc. Cunoscut sub denumirea de „jackfruit”, fiecare fruct conține sute de semințe bogate în proteine potasiu, calciu și fier.

Jackfruit crește în India și este considerat cel mai mare fruct din lume, având o greutate ce variază între 5 și 45 de kilograme. Aparținând familiei duzilor, el a fost descoperit relativ recent, în partea de sud-est a Asiei. Un kilogram de jackfruit costă aproximativ doi dolari și jumătate.

Fructul care înlocuiește carnea și ajută la slăbit. Românii nu se înghesuie să îl mănânce dintr-un motiv
Fructul care înlocuiește carnea și ajută la slăbit. Românii nu se înghesuie să îl mănânce dintr-un motiv

Fructul considerat de experți „miracolul naturii”. Zece boabe țin foamea la distanță jumătate de zi

„Este un miracol. Poate oferi atât de multe substanţe nutritive. Dacă mâncaţi 10-12 boabe din acest fruct, nu veţi avea nevoie de hrană timp de jumătate de zi”, a declarat Shyamala Reddy, cercetător la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Bangalore, India, citat de The Independent.

Mai mult, specialiștii spun că jackfruit-ul poate ajuta la prevenirea și combaterea unor probleme grave de sănătate. Previne formare celulelor canceroase, luptând cu radicalii liberi din organism prin cantitatea marea de de fitonutrienți pe care o are. Mai mult, în afara calităților nutrivite, fructul mai are o serie de beneficii. Frunzele copacului ce îl produce pot fi folosite ca hrană pentru animalele de fermă. Coaja sa, de culoare portocalie, poate fi folosită pentru obținerea vopselei textile. Nu în ultimul rând, arborii secretă o substanță lipicioasă folosită ca adeziv.

Milioane de oameni care se luptă cu foametea ar putea fi salvați

Un singur copac poate produce sute de astfel de fructe. Astfel, jackfruit-ul ar putea deveni o sursă importantă de hrană pentru milioanele de oameni din întreaga lume care se luptă zi de zi cu foametea și malnutriția. O familie întreagă ar putea mânca dintr-un singur fruct, au declarat surse citate de publicație Business Insider, fără probleme. Datorită mărimii sale și gustului inedit, oamenii au învățat să îl prepare într-o multitudine de moduri: copt, sub formă de suc chipsuri, înghețată sau transformat în făină.

Jackfruit-ul este preferat de vegetarieni, tocmai datorită gustului de carne de porc. „Nu este genul de lucru la care mulţi oameni s-ar gândi vreodată să-l cumpere, pentru că acesta creşte peste tot în anumite părţi ale Indiei“, spune Shree Padre, locuitor al statului indian Kerala. Există un grup tot mai mare de oameni ce pledează pentru distribuirea și consumul acestuia la scară largă, tocmai datorită beneficiilor extraordinare pe care le are pentru sănătatea organismului uman. Cu toate astea, tocmai gustul este cel care îi ține departe pe mulți.