Ce este, de fapt, pepenele cu coarne. Cum se consumă acest aliment

Ce este, de fapt, pepenele cu coarne. Cum se consumă acest aliment
Ce este pepenele cu coarne?

Ce este pepenele cu coarne? Acest fruct arată cu adevărat special. Elare o imagine deosebită și are deseori coaja în culori pământii, iar înauntru este un fruct zemos. Ce detalii trebuie să știi despre acesta și cum se consumă?

Ce este pepenele cu coare? Coaja lui este comestibilă

Pepenele cu coarne mai este cunoscut și ca Kiwano și este un fruct cu adevărat special încă de la prima vedere. Acesta este știut de unii oameni ca și castravetele african și este delicios. El este o combinație între banană, lămâie și castravete și surprinde papilele imediat.

Kiwano este un fruct exotic foarte bogat în vitamine și minerale, iar denumirea științifică este de cucumis metuliferus. Fructul se poate mânca ca atare, dar cel mai des se folosește ca decorațiune pentru alte mâncăruri. Pepenele cu coarne e o specie nativă din Africa, originară din zona deșertului Kalahari, dar cultivat în Maroc, Portugalia, California, Chile, Australia și Noua Zeelandă.

Crește natural pe câmpuri și în zone împădurite, iar gustul său este o combinație între castravete și zucchini înante de a ajunge de maturitate și între banană, castravete și lămâie când este copt. El are mici prelungiri pe toată suprafața cojii și semințe cu un gel care dau senzația de vâscozitate. Chiar și coaja lui este bogată în vitamina C și în fibre.

  • Valori nutriționale?

Pepene cu coarne
Pepene cu coarne
Sursele includ: USDA
Valoare per
100 g
100 g
Calorii (kcal) 43
Lipide totale 1,3 g
Sodiu 2 mg
Potasiu 123 mg
Carbohidrați 8 g
Proteine 1,8 g
Vitamina C 5,3 mg Calciu 13 mg
Fier 1,1 mg Vitamina B6 0,1 mg
Magneziu 40 mg

– Cum se consumă?

Aspectul lui nu este unul atrăgător pentru câțiva oameni, dar e cu adevărat apetisant în întregime. El se consumă cu totul – coajă și miez. Asigurați-vă totuși că ați tăiat mai întâi vârfurile mai ascuțite înainte de a mânca exteriorul.

E recomandat ca el să aibă o culoare de portocaliu pentru că atunci este cel mai bun. Aroma lui e blândă și ușor dulce. Cel mai simplu este să îl tai în două și să scoți pulpa afară cu ajutorul unei lingurițe. Poate fi de asemenea și gătit.

Castravetele african cu coarne se află printre cele mai gustoase fructe exotice din lume. Lumea e plină de surprize și are multe lucruri de oferit celor care sunt deschiși la nou. Cu siguranță în topul de mai jos vei găsi câteva din cele mai stranii nume ale fructelor pe care puțini au avut ocazia să le consume chiar și pentru o singură dată.

  • Durian
  • Ackee
  • Rambutan
  • Physalis
  • Jabuticaba
  • Miraclefruit
  • Aguaje
  • Jackfruit
  • Monstera deliciosa
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI