Floarea pe care toți românii trebuie s-o țină în casă. Vor avea mare noroc în dragoste

Floarea pe care toți românii trebuie s-o țină în casă. Vor avea mare noroc în dragoste
Floarea pe care toți românii trebuie s-o țină în casă.

Există o floare care nu trebuie să lipsească din nicio casă. Ea aduce mare noroc în viețile celor care o au. Despre ce floare este vorba.

Floarea pe care toți românii trebuie s-o țină în casă

Floarea pe care toți românii trebuie să o țină în casă este orhideea. Această plantă a fost una extrem de populară în Japonia antică, fiind considerată un adevărat simbol al bogăției în vremea regalității. Aceste plante erau deci păstrate în temple și adesea erau pictate.

Încă din vechime se crede deci că orhideea este floarea care aduce noroc și prosperitate în orice casă. Pe lângă asta, se mai crede că orhideea aduce noroc și în dragoste, fiind de ajutor în găsirea partenerului de viață potrivit. În filosofia feng-shui, orhideea simbolizează relațiile bune, fericirea și fertilitatea crescută.

De asemenea, orhideea este acea floare foarte apreciată pentru frumusețea și gingășia ei, astfel că poate fi dăruită în orice împrejurare. Orhideea de culoare aprinsă poate fi dăruită cu succes persoanei iubite, cea albă poate fi dăruită într-un cadru mai formal, iar cea galbenă, mov sau verde se pretează pentru a fi oferită prietenilor sau persoanelor apropiate.

Cum trebuie să îngrijești orhideea

Orhideea este o floare foarte apreciată și în țara noastră și emană eleganță și gingășie îmbogățind orice spațiu. Trebuie să știi că îngrijirea acestei flori nu trebuie tratată cu lejeritate, având în vedere că este o plantă foarte sensibilă. Dacă este îngrijită corespunzător, planta va înflori de mai multe ori.

Dacă ai o orhidee în casă, trebuie să știi că trebuie să o așezi la lumină, de aceea de preferat sunt pervazele, fereastra cu expoziție sudică. Dar atenție însă, nu este bine să dispui orhideea la razele directe ale soarelui, deoarece planta are nevoie de lumină filtrată.

Ca și temperatură, orhideea preferă iarna între 14 și 16 grade C, iar vara temperatura trebuie să fie cuprinsă între 22-24 de grade Celsius. Orhideea nu preferă apa în exces, deoarece acesta este principalul factor care conduce la moartea plantei. Ghiveciul se udă cu apă la temperatura camerei, preferabil să fie apă de ploaie.

Udarea se face la 7-9 zile, dimineața, prin scufundarea ghiveciului în apă pentru câteva minute sau prin udarea ușoară a rădăcinilor, fără ca frunzeșe sau mugurele de înflorire să fie atins. O altă metodă bună de udare este punerea a trei cuburi de gheață pe săptămână în ghiveci.

De menționat este că fertilizarea orhideei se realizează o dată pe săptămână în perioada de creștere, iar iarna nu se face fertilizare.