A pus apă caldă peste orhidee şi a avut parte de un şoc. Ce s-a întâmplat în scurt timp cu planta

A pus apă caldă peste orhidee şi a avut parte de un şoc. Ce s-a întâmplat în scurt timp cu planta
Truc util: ce se întâmplă dacă pui apă caldă peste orhidee?

Ce se întâmplă dacă pui apă caldă peste orhidee? Un român care a încercat acest truc a rămas uimit. Ce s-a întâmplat în scurt timp cu planta sa? Cum să ai mai mare grijă de florile pe care le ai în locuință?

Truc util: pune apă caldă peste orhidee. Ce se întâmplă cu planta?

Majoritatea oamenilor preferă să își înfrumusețeze casele cu flori care să le ofere culoare și prospețime. Grijile sunt mari pentru aceștia pentru că trebuie să aibă atenție în privința temperaturii din locuință, a razelor de soare și a umezelii.

Un număr mare din ei abordează alte opțiuni în afară de cele descoperite în magazinele de specialitate pentru a le crește cât mai simplu și natural, iar viața lor să fie mai lungă. Orhideele sunt superbe, dar și foarte pretențioase.

Această plantă face parte din specia erbacee perene ce cuprinde aproximativ alte 30.000 de alte plante. Ea nu crește pe pământ în condiții naturale, ci se fixează de copaci. Dacă ai ales o astfel de floare pentru locuința ta, trebuie să știi că atunci când nu se simte bine nu înflorește.

Este necesar să o uzi corect. Frunzele sale late fac apa să se evapore mai repede. În perioada creșterii floarea trebuie să fie udată de 2-3 ori pe săptămână, iar în timpul iernii nu trebuie umezit prea mult solul.

E recomandat ca apa pentru hrănirea ei să fie apă fiartă sau filtrată la temperatura camerei. Subliniem că umiditatea excesivă contribuie la formarea focarelor de putregai. Trebuie să mai știi că orhideele sunt foarte sensibile și la fluctuațiile de temperatură.

Cum trebuie să o îngrijești?

Diferența dintre temperatura de zi și cea de noapte nu trebuie să depășească 4 grade Celsius. În sezonul cald temperatura optimă este de 18-25 de grade Celsius, iar iarna nu mai mică de 15 grade Celsius.

Trebuie să eviți să o expui direct la lumină pentru că astfel îi vei provoca arsuri pe frunze. Un alt lucru pe care trebuie să-l faci este să îi tai tijele. Fiecare tijă are câțiva muguri care se află într-o stare inactivă.

Numără două-trei noduri de la baza tijei și taie cu cuțitul deasupra unuia din ele pentru a o ajuta să înflorească. Perioada de înflorire durează între 5 și 12 luni, iar după uscare nu e recomandat să tai tijele imediat. Asigură-te că orhideea a încetat să înflorească întâi de toate. Dacă are vârful verde, atunci ar putea să existe muguri suplimentari care ar putea să vină din urmă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI