FBI anchetează moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Ce a dezvăluit un expert

Misterioasa moarte a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară este anchetată acum la nivel mondial. În acest caz s-a apelat la un agent FBI, iar primele rezultate îl incriminează pe nimeni altul decât soțul artistei, Codrin Nicoară. Ce a dezvăluit expertul despre cazul cunoscut ca „o cădere pe scări din cauza alcoolului“, afli în rândurile de mai jos.

Moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, anchetată de FBI

Moartea mezzosopranei, Maria Macsim Nicoară rămâne în continuare un mister. De curând, ancheta a fost preluată de specialiști la nivel mondial, în acest caz fiind implicat și un expert FBI. Rezultatele apărute în urma cercetărilor arată către soțul artistei, Codrin Nicoară.

Decesul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară s-a transformat într-un caz cunoscut la nivel mondial, fiind prezentat la întâlniri ale criminaliștilor, mulți dintre ei foarte interesați de cele petrecute, dar și de felul în care au evoluat lucrurile având în vedere procesul penal în desfășurare.

Echipa care cercetează moartea regretatei artiste în particular  îi include pe Artin Sarchizian – master în științe penale, director executiv al Societății Române pentru Drepturile Omului, doctor Marius Chipurici – expert judiciar, lector universitar la catedra de Medicină legală și bioetică a Universității de Medicină și Farmacie din Oradea, master în Biofizică, master în Științe penale și criminalistică, expertul FBI Nick Barreiro – chief forensic analyst, Principle Frensics și Mihaela Brooks – analist de investigații criminale în Toronto, certificare în Medicină și Drept.

Citește și: S-a aflat adevărul despre moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Nu a fost un accident, experții au dat verdictul trist

Ce a dezvăluit un expert

Mihaela Brooks, analist în investigații criminale, a declarat de curând că soțul Mariei Macsim Nicoară a încercat să se eschiveze de acuzațiile de violență.

„Cazul ei, cunoscut ca o ,«cădere pe scări din cauza alcoolului», trebuie schimbat în caz de violență domestică. Soțul a încercat, prin ,«scară», să scape de acuzațiile de violență. Și în privința alcoolului consumat de victimă s-au luat în considerare doar declarațiile soțului (care nici măcar nu a fost de față acasă la socri), nu și cele ale martorilor audiați, exact ca la «căderea pe scări».

Astfel, concluziile dosarului sunt concluziile date de soțul victimei. Numai că, ce să vezi?!, suplimentul de expertiză medico-legală realizat la cererea familiei arată că valoarea alcoolemiei la momentul internării este irelevantă, pentru că dezinfecția la locul recoltării probei s-a făcut cu alcool. Deci, acuzațiile soțului că totul s-a datorat faptului că soția a băut prea mult nu stau în picioare“, a spus Brooks.

De asemenea, specialista a menționat și că bărbatul a recunoscut că, în acea zi, consumase 3-4 beri de 500 de ml, în contextul în care mama acestuia declarase că fiul ei nu consumă alcool.

„Mai mult, chiar el însuși recunoaște că a băut în acea zi 3-4 beri de 500 ml, în condițiile în care mama sa spune că băiatul ei nu consumă alcool, având o boală care nu-i permite acest lucru (dar are grijă soacra să spună că nora bea). Și acea boală, spun cercetătorii, îl face violent din cauza creșterii bilirubinei.

În declarația ei, sora artistei a spus că ea i s-a plâns adeseori că a avut multe greutăți în familie din cauza consumului de alcool al soțului. Mai mult, odată cu apariția amantei în viața lui, a devenit și mai violent, amenințând-o că-i ,«va zdrobi creierii» dacă se ia de ea“, mai spune analistul de investigații criminale.

Urmăriți Playtech.ro și pe