27 sept. 2020 | 18:02

Fata de 10 ani care a îmbătrânit cu 2 ani. Ce i-a dat mama ei să mănânce. Atenție, părinți!

Știri generale
Fata de 10 ani care a îmbătrânit cu 2 ani. Ce i-a dat mama ei să mănânce. Atenție, părinți!
Fata de 10 ani care a îmbătrânit cu 2 ani. Ce i-a dat mama ei să mănânce. Atenție, părinți!

Cazul dramatic al unei copile de 10 ani care a îmbătrânit cu 2 ani trebuie să fie un semnal de alarmă pentru părinți. Ce i-a dat mama ei să mănânce, fără să bănuiască vreo clipă ce avea să se întâmple? Medicii avertizează că nu este vorba despre un incident izolat, mii de copii fiind în pericol.

Cazul incredibil al fetei de 10 ani care a îmbătrânit 2. Ce au descoperit medicii despre alimentația copilei?

De mai bine de un an și jumătate, viața unei copile de doar 10 ani este legată de vizitele la medic și tratamente agresive. Medicamentele pe care trebuie să le ia și injecțiile făcute zi de zi sunt singurele ce îi țin în frâu evoluția bolii.  Un simptom banal, ce ar fi putut fi ignorat de mama ei, a scos la iveală o problemă gravă de sănătate. În urma unei radiografii medicii și-au dat seama că ceva era în neregulă cu fata:

„Primele semne au fost durerile de sâni. Am mers la medicul de familie. Am făcut și o radiografie să-i vadă vârsta osoasă și s-a văzut că vârsta ei este cu 2 ani … ea are 10 ani și jumătate și ar fi 12 ani și jumătate”, a povestit mama fetiței, pentru știrileprotv.ro.

Din nefericire, nu este întâia oară când medicii se confruntă cu astfel de probleme. Endocrinologii îi avertizează pe părinți cu privire la riscul înmulțirii cazurilor de pubertate precoce și subliniază că doar foarte puține dintre ele ajung să fie tratate.

Fata de 10 ani care a îmbătrânit cu 2 ani. Ce i-a dat mama ei să mănânce. Atenție, părinți!

Tot mai mulți copii „îmbătrânesc” forțat. Ce spun medicii despre pericolele apariției pubertății precoce

Înainte să împlinească vârsta de 10 ani, multe fetițe sunt deja adolescente. Potrivit medicilor, principala cauză a instalării pubertății precoce este alimentația proastă. Din nefericire, cu toate că din ce în ce mai mulți copii sunt afectați de această problemă, foarte puțini ajung să primească tratamentul adecvat. Într-un an, doar 25 de pacienți cu diagnostic clar au ajuns la Institutul Parhon.

Părinții nu recunosc simptomele la timp, nu-i duc la doctor. Rezultatul: copiii își încep mult prea devreme viața de adult. Iar consecințele sunt cât se poate de grave. Medicul endocrinolog Iuliana Gherlan avertizează că, din punct de vedere fiziologic, acești adolescenți pot deveni foarte repede părinți.

Fata de 10 ani care a îmbătrânit cu 2 ani. Ce i-a dat mama ei să mănânce. Atenție, părinți!

Medicii trag un semnal de alarmă clar. Ce alimente ar trebui evitate în meniul zilnic al copiilor

Mama fetiței de 10 ani care a „îmbătrânit” 2, a dezvăluit că medicii i-au recomandat să nu îi ma idea fiicei sale carne de pui sau de curcan din comerț.

„Să nu mai mănânce carne de pui din comerț, puiul și curcanul sunt foarte periculoase, noi nu ne dăm seama, dar e foarte periculos. Pentru că e plin de hormoni”, a declarat femeia.

Specialiștii în endocrinologie și nutriție consideră că unul dintre factorii ce favorizează apariția pubertății precoce este alimentația. Mai exact, hormonii din carnea pe care o consumăm. Modul în care sunt crescute păsările ar putea duce la apariția hormonilor în carnea pe care ajungem să o mâncăm.

„Da, nu mai mâncați carne de animal tânăr pentru că adesea animalul tânăr din comerț are o dezvoltare rapidă i se induce o dezvoltare rapidă și nu se știe cum i se induce această dezvoltare”, a adăugat medicul Iuliana Gherlan, pentru sursa citată.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Noua ordine mondială. Ungurii se pregătesc. Ce plan are Viktor Orban
Capital.ro
Angajații români care vor avea salariu de bază mai mare decât minimum pe economie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro