Fetița care a născut la 5 ani. Cele mai tinere mame din istorie. Cazurile care au șocat omenirea

Fetița care a născut la 5 ani. Cele mai tinere mame din istorie. Cazurile care au șocat omenirea
Fetița care a născut la 5 ani. Cele mai tinere mame din istorie. Cazurile care au șocat omenirea

Pubertatea precoce poate avea mai multe cauze, printre care și anumite anomalii cerebrale, însă indiferent de acestea, majoritatea fetelor ajung să ducă o viață normală. Cu toate acestea, există cazuri în care poate apărea o sarcină nedorită, la vârste foarte fragede, cazuri șocante care aduc în vedere problema abuzului la copii. Află câteva exemple dintre ele!

Anna “Anya”, Rusia, mamă la 8 ani şi 7 luni

Un caz care s-a petrecut în anul 2000 și despre care nu se ştiu multe, în afara faptului că fetiţa a născut în Rostov-pe-Don, ca urmare a unui viol făcut de vecinul său în vârstă şi el de 13 ani.

Hilda Trujillo, Peru, mamă la 8 ani şi 7 luni

Hilda era dintr-o familie săracă, care împărțea o singură cameră. Locuia împreună cu familia, iar un văr de 22 de ani abuzează într-o zi de copilă, fără ca nimeni să afle. Observând modificările abdomneului, mama sa o duce la medic care îi dezvăluie sarcina. Vărul fetei este arestat, iar pe data de 2 decembrie 1957 Hilda naște o fetiță cu ajutorul anesteziei.

Lina Medina, cea mai tânără mamă
Lina Medina, cea mai tânără mamă

Anonim, Columbia, mamă la 8 ani şi 5 luni

În 2004, o fetiță din Columbia, Ciudad Bolivar, merge la alimentară să cumpere ceva pentru mama ei când un individ de 32 de ani a violat-o. Adevărul a ieșit la iveală după opt luni de la asta, atunci când poliția le-a arestat pe mamă și pe fata ei pentru că suspectau că abdomenul umflat al copilei ar fi un ascunziș pentru droguri. După descoperire, fetița este plasată în grija Institutului pentru Protecția Familiei. A născut pe data de 11 octombrie, dar vinovatul nu a fost pus niciodată sub acuzare din cauza refuzului mamei care se temea de amenințările lui.

Mum-Zi, Nigeria, mamă la 8 ani şi 4 luni

Este cu adevărat un caz șocant. În anumite locuri din Africa, practica haremului exista de secole, iar acestea puteau include și fete mici, însă până la momentul apariției menstrei, asociată de obicei cu vârste mai înaintate, problema concepției nu se poate pune. În cazul lui Mum-Zi însă, nu s-a petrecut așa, astfel că i-a permis copilei să dea naștere unui copil pentru căpetenia Akkiri, la numai 8 ani și 4 luni, în anul 1884. Șocant este că și fiica sa va naște tot la opt ani, astfel că Mum-Zi a devenit cea mai tânără bunică din lume.

Griseldina Acuna, Columbia, mamă 8 ani şi 2 luni

De asemenea, nici despre acest caz nu se cunosc prea multe. Totuși, documentele arată că fetiţa începe să menstrueze la numai 3 ani şi a născut un băieţel în septembrie 1936.

 Anonim, India, mamă la 8 ani

Chiar dacă cultura indiană celebrează adesea iubirea romantică, practica mariajelor aranjate continuă și azi, iar de multe ori cuplurile sunt doar copii când au loc uniunile, fapt considerat normal. De asemenea, sunt și cazuri în care, pentru a scăpa de povara creșterii unor venituri, părinții își vând fetele unor adulți. În documentele medicale se află înregistrat și un astfel de caz, în care, în urma unui mariaj, o fetiță rămâne gravidă, însă în urma nașterii la numai 8 ani nu reușesc să supraviețuiască nici ea, nici bebelușul.

 Zulma Guadalupe Morales, Mexic, mamă la 8 ani

În luna ianuarie a anului 1993, o fetiță de 8 ani naște prin cezariană un băiețel sănătos în Centru Medical Național din Guadalajara. Medicul i-a declarat pe amândoi sănătoși. Fetița suferise un abuz din partea unchiului ei, însă părinții nu au dezvăluit nimic din cauza circumstanțelor rușinoase ale sarcinii. Agenția de presă Excelsior a obținut informații despre tânăra mamă.

H., India, mamă la 6 ani şi 7 luni

O fetiță din India, identificată doar prin inițiala H., în rapoarte, a născut pe 7 iunie 1932 la spitalul Victoria Zanana din Delhi. Ea a sosit la spital acuzând dureri în partea inferioară a abdomenului și s-a aflat cu stupoare că durerile sunt cauzate de sarcină. Copila nu avusese însă niciodată menstră și pieptul nu i se dezvoltase. H. a născut copilul prin cezariană și chiar a reușit să îl alăpteze vreme de nouă luni.

Yelizaveta “Liza” Gryshchenko, URSS, mamă la 6 ani

În anul 1930, o copilă de șase ani din URSS a ajuns la spital din cauza unei creșteri inexplicabile a masei abdominale. Doctorii i-au confirmat sarcina. Liza a dezvăluit că autorul violului era chiar bunicul matern în vârstă de 69 de ani. Copilul a murit la naștere, deoarece părinții Lizei au refuzat cezariana. Liza și părinții său au emigrat apoi în Vladivostok, iar în mod ironic, bunicul nu a părăsit familia.

Lina Medina, Peru, mamă la 5 ani şi 7 luni

Lina Medina din regiunea Huancavelica era suspectă de o tumoare stomacală când a ajuns la spital și a reieșit că este însărcinată în șapte luni. Copila a început să menstrueze când avea doar câteva luni, iar pieptul era deja dezvoltat la vârsta de patru ani. Mai mulți specialiști au venit să investigheze cazul ei, iar o companie americană chiar i-a oferit bani pentru a prezenta povestea ca documentar, ofertă însă refuzată.

La data de 14 mai 1939, Lina a născut un copil sănătos, pe nume Gerardo, iar doctorii au observat în timpul operației de cezariană și maturitatea organelor sexuale. Până la vârsta de 10 ani Gerardo crede că Lina este sora sa, însă după aflarea adevărului, cei doi s-au comportat ca frate și soră. În ce privește circumstanțele concepției, Lina nu a fost deloc conștientă de ele. La un moment dat, tatăl ei a fost acuzat de abuz de minori, însă a fost eliberat din lipsă de probe. Gerardo Medina, fiul ei, a trăit până în 1979 (40 de ani) şi a murit din cauza unei boli la măduva spinării. Lina Medina nu a dezvăluit niciodată cine este tatăl copilului. Lina Medina s-a căsătorit mai târziu şi, în 1972, a avut un al doilea copil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI