Elena Lasconi, schimbare majoră pentru Câmpulung. Orașul va călca pe urmele Londrei

Elena Lasconi, schimbare majoră pentru Câmpulung. Orașul va călca pe urmele Londrei
Elena Lasconi, schimbare majoră pentru Câmpulung

Elena Lasconi, primar al orașului Câmpulung, a propune o schimbare majoră și îndrăzneață, pentru siguranța sporită a locuitorilor acestui oraș. Planul pe care îl are în acest sens primărița se a pune în mișcare printr-o finanțare accesată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, urmând ca lucrurile să fie puse în mișcare înainte de finele lui 2022.

Elena Lasconi, schimbare majoră pentru Câmpulung

Elena Lasconi are planuri mari. Acestea vizează o monitorizare inteligentă asemănătoare celor din orașele europene. Astfel, autoritățile încearcă să sporească siguranța locuitorilor. Orașul Câmpulung urmează a fi monitorizat non-stop, 24 din 24 de ore de peste 1000 de camere de supraveghere instalate în puncte cheie din oraș, în așa fel încât la cel mai mic semn de agresiune sau incident polițiștii locali să fie anunțați și să poată interveni.

Finanțarea pentru acest proiect îndrăzneț urmează să fie accesată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar lucrurile vor fi puse în mișcare înainte sfârșitul acestui an, a spus Elena Lasconi la Pro TV.  De asemenea, centralizarea imaginilor se va face într-un dispecerat, care va fi activ în permanență.

 „Punem în tot orașul camere de supraveghere, și nu numai atât, o să facem un dispecerat inteligent care va avea practic o detecție, de exemplu, de agresivitate asupra unui copil, un geam spart și așa mai departe, care îți indică automat că s-a întâmplat ceva rău într-un punct, și în momentul acela poliția locală are niște gadgeturi prin care primește notificări instantaneu …

Pentru asta, vorbesc de 330 de puncte în Câmpulung, adică peste 1000 de camere de supraveghere foarte foarte performante în care poți să vezi în detaliu trăsăturile feței cuiva sau a corpului, chiar dacă afară plouă torențial”, a spus Elena Lasconi,  primar Câmpulung Muscel.

Cum i-a scăpat primărița pe locuitorii din Câmpulung Muscel de facturile mari la energie

Au trecut doi ani de când Elena Lasconi, o fostă jurnalistă, a preluat mandatul de primar, iar schimbările în orașul Câmpulung Muscel s-au resimțit din prima clipă, prin proiectele de modernizare. În plus, într-o perioadă de criză a prețurilor la energie și la gaze în aproape toate orașele țării, efectul scumpirilor s-a resimțit chiar și în bugetele locale, în ce privește subvențiile la căldură, pe perioada iernii.

Încercând să diminueze costurile și să mențină anumite subvenții, Elena Lasconi a mai demarat un alt proiect, care i-a adus, în cele din urmă, și o victorie. Primărița a reușit să negocieze prețurile, atât la gazele naturale, cât și la furnizarea de energie electrică, direct pe bursa de mărfuri, totul fiind făcut legal, spunând că este „singurul primar care a avut această inițiativă” și că se mândrește cu banii economisiți astfel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI